Educació

El full del curs vinent no inclou la casella del castellà

El tràmit de preinscripció esvaeix els temors d’una doble línia escolar en funció de la llengua d’origen

L’imprès de preinscripció escolar per al curs 2018/19 no inclourà cap casella perquè els pares triïn la llengua vehicular de l’ensenyament dels seus fills, segons publicava ahir el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) en la resolució en la qual s’aproven les normes de preinscripció i matrícula d’alumnes del segon cicle d’educació infantil, primària i l’ESO.

De fet, el full de preinscripció no presenta cap novetat en matèria lingüística respecte del d’altres anys i continua demanant als pares dels nens que s’escolaritzen per primer cop quina és la seva llengua materna per poder aplicar-los, en cas que calgui, programes d’adaptació lingüística que els facilitin l’aprenentatge. D’aquesta manera, queda esvaït, almenys de moment, el fantasma d’una doble línia escolar en funció de la llengua d’origen.

El tràmit administratiu d’aquest any és notícia després que, el febrer passat, el govern espanyol digués que podria aprofitar la intervenció de la Generalitat a través de l’article 155 de la Constitució per incloure la polèmica casella del castellà en la preinscripció per al curs que ve.

Aquest anunci va desfermar una onada de rebuig en la comunitat educativa, que va respirar alleujada, però, després de la sentència del març del Tribunal Constitucional (TC) contra l’apartat de la llei orgànica per a la millora de la qualitat educativa (Lomqe) que obligava la Generalitat a pagar l’escolarització en castellà en centres privats dels alumnes que no trobessin oferta en aquest idioma. El govern espanyol admetia ahir que no pot canviar el règim lingüístic de Catalunya amb el 155.

Mentrestant, el subgrup del Partit Popular al Parlament de Catalunya va registrar ahir una proposició de llei per modificar la llei d’educació de Catalunya (LEC) i fer que el castellà, el català i una tercera llengua estrangera tinguin almenys un 25% de presència com a llengua vehicular a l’escola cadascuna.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA