Educació

Salt vol potenciar l’àmbit artístic en l’ensenyament

Es pretén donar més pes a diversos estudis en què la vila és un referent, com ara tota la formació relacionada amb les arts escèniques

Es reforçarà la cobertura socioeducativa durant la infància

Consolidar el sentit de pertinença a la comunitat, continuar treballant per trencar estigmes, així com repensar l’hora del menjador escolar per tal que sigui un moment clau dins del projecte acadèmic dels centres, tant a primària com a secundària. Aquestes són algunes de les idees que van sorgir en el primer Fòrum Educatiu de Salt. Entre la llista de prioritats, també va sortir la iniciativa de fer de la formació artística un dels trets identitaris de l’educació a la ciutat. Es volen posar més en relleu diversos ensenyaments que ja s’estan duent a terme a la població i que amplien els circuits clàssics, com ara la formació dins l’àmbit de les belles arts, la música, les arts escèniques o la comunicació audiovisual i multimèdia. Des del consistori es destaca que Salt és referent en aquestes parcel·les i, en aquest sentit, s’hi pretén donar més pes i visibilitat. Entre els centres que ofereixen tot aquest tipus d’oferta transdisciplinària i creativa hi ha l’escola universitària ERAM, l’Escola Tècnica de l’Espectacle Casa de la Música (ETECAM) i l’Escola Municipal de Belles Arts.

En el darrer consell escolar municipal, el regidor Min Cunill va exposar les conclusions del Fòrum Educatiu, que recullen també la necessitat de millorar les condicions d’escolarització a Salt, on hi ha un elevat percentatge de ciutadans nouvinguts. Es reforçarà la cobertura socioeducativa durant la infància, es vol incidir que els alumnes continuïn la seva formació acadèmica i ampliar el nombre de tots aquells que opten per cursar estudis superiors.

Diagnosi prèvia

El Fòrum Educatiu es va celebrar el 26 de maig a la Coma Cros. Va comptar amb gairebé una setantena de participants, que van posar sobre la taula 13 idees de projectes. L’esdeveniment va tenir el seu origen en una petició que va dur a terme l’estiu del 2017 la plataforma SalT’Educa. És un moviment ciutadà compost per persones de diferents entitats del municipi, institucions i veïns i veïnes a títol personal. Els membres que integren aquesta entitat es van agrupar amb la voluntat de millorar la perspectiva escolar de Salt. Relaten que el seu principal objectiu és posar fi a la situació de segregació escolar i, per tant, social, que hi ha al poble.

SalT’Educa va demanar a l’Ajuntament l’elaboració d’un estudi per conèixer amb profunditat la realitat socioeducativa a la vila per poder millorar el rendiment escolar i la cohesió social de tots els infants. El consistori va acceptar la proposta i, amb diversos agents implicats en l’educació a la ciutat, es va començar a fer una diagnosi. Tot aquest treball previ de recollida de dades i el debat dels propòsits que es va realitzar durant el Fòrum servirà per traçar les línies mestres del futur pla educatiu de Salt.

En tot aquest procés participatiu sobre l’educació també es va proposar donar més visibilitat a la vessant universitària de Salt; ampliar el suport a les famílies en la seva tasca de criança, promoure una major oferta educativa entre els 0 i els 3 anys, connectar més l’aprenentatge de les aules amb el de fora i augmentar els programes d’acompanyament amb la finalitat d’incrementar l’èxit en la transició de l’escola al treball.

LA DATA

26.05.18
es va celebrar la jornada a la Coma Cros, partint de la premissa de Salt com a vila acollidora i educadora.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona