Educació

ERC demana al Govern que es mantingui “ferm” amb l’avançament del curs escolar

Vilalta defensa les mesures i diu que “s’està parlant amb els actors implicats”

La secretària general adjunta i portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha defensat en una roda de premsa a la seu del partit la potestat del Govern per decidir sobre el nou calendari escolar i realitzar els canvis que consideri pertinents.

Vilalta no considera que hi hagi una “crisi oberta” en l’àmbit de l’educació arran de l’avançament de l’inici del curs escolar al 5 de setembre i demana al Govern que es mantingui “ferm” en la decisió.

A partir de les protestes dels sindicats educatius i de l’ocupació de la seu del Departament d’Educació del passat dijous, la republicana ha manifestat que “s’està parlant amb les associacions, els sindicats i el Consell Escolar per veure de quina manera es pot aplicar aquesta decisió”.

Vilalta ha defensat els canvis que ha dut a terme el Govern en el calendari escolar perquè creu que són “les millors mesures per a la ciutadania i especialment per als nens i les nenes”. A més, ha demanat al Govern que es mantingui ferm en aquesta decisió. Segons ha dit, s’han fet els canvis per a la “millora de les ràtios, la definició del currículum escolar, i la millor manera de facilitar la conciliació”. La portaveu ha defensat que des del Govern es vol escoltar els actors implicats i que puguin debatre al voltant d’una decisió que des d’ERC consideren “absolutament encertada”.

El canvi del calendari escolar del Govern pretén reduir el període de vacances d’estiu per als alumnes i que el curs pugui començar abans. Vilalta ha defensat aquesta posició perquè pretén “afavorir l’equitat i facilitar la conciliació familiar”. A més, des d’ERC argumenten que la mesura no impacta negativament en els drets i les condicions laborals dels professionals, i que és una mesura que fins i tot “ha trigat massa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia