Educació

El d'Agullana, pendent de solució

Les famílies que promouen l'ús de la carmanyola a l'escola d'Agullana continuaran fent visible el seu malestar perquè la mainada no pot portar el menjar de casa a l'escola, organitzant els dinars a la plaça del poble la setmana que ve. Inicialment, la mesura només estava prevista per tres dies, però la solució encara no ha arribat. Per això ahir a la tarda els pares i mares de set nens van decidir continuar la protesta, tot i que hi havia hagut una oferta d'una veïna per cuinar per a la mainada. Segons van explicar ahir una portaveu de les famílies, el consell escolar que ha de discutir si es permet que entrin les carmanyoles a l'escola, no es farà fins d'aquí a dues setmanes. Dilluns demanaran al director de l'escola si es pot avançar.

D'altra banda, el director d'Ensenyament a Girona, Albert Bayot, creu que el cas es podria desencallar la setmana vinent, al llarg de la qual s'ha previst que hi hagi una reunió entre els pares i la direcció del centre. Segons Bayot, si en aquesta reunió s'arriba a un acord sobre l'espai, l'equipament mínim necessari (nevera i microones) i la vigilància, així com l'edat dels nens que portaran la carmanyola, podria arribar l'autorització del seu ús al centre. Bayot va explicar que la situació que s'ha viscut a Agullana aquests dies s'ha produït perquè les famílies interessades no han plantejat “explícitament” la petició de l'ús de carmanyoles fins a principi de curs i també perquè la regulació de la proposta és molt recent (de finals del juliol) i, per tant, força desconeguda pels centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.