Educació

Lloret farà un protocol contra l'assetjament a les escoles

Es pretén conscienciar sobre la problemàtica que pateixen nens i adolescents que, per algunes característiques, com ara l'orientació sexual, poden ser discriminats i ser objecte d'assetjament

L'Ajuntament de Lloret està preparant un programa de prevenció contra l'assetjament a les escoles, que inclourà programes de conscienciació i sensibilització tant per a alumnes com per a educadors i pares. La regidora d'Ensenyament, Mònica Cunill, va avançar en l'últim ple que la seva àrea ja ha començat a recollir dades a les escoles mitjançant un qüestionari que ha de permetre “detectar les necessitats reals en matèria educació”, i consisteix bàsicament a recollir informació demogràfica (si els pares treballen, el nivell d'ingressos de les famílies) i del nivell de satisfacció dels pares amb el pla d'entorn i altres elements. Aquesta enquesta és anònima. Després de la recollida de dades, el Departament reunirà la comunitat educativa (professors, tècnics, polítics i pares) perquè comparteixin les seves impressions i tot plegat permetrà dissenyar les línies d'actuació amb vista al curs 2016/17.

La regidora va exposar aquest projecte arran d'una moció presentada per Ciutadans per prevenir la transfòbia a les escoles. CDC i ERC van presentar una esmena a la totalitat i el text aprovat inclou pràcticament tots els tipus d'assetjament possibles a l'escola, fet que tots els grups van veure positivament excepte ICV-EUiA, que va criticar que l'abast era massa ampli.

Sensibilització

Segons la moció aprovada, es proposarà al Consell Municipal d'Educació elaborar un projecte per la prevenció i promoció del benestar emocional dels alumnes; un altre per a un programa de conscienciació i sensibilització per garantir els drets i oportunitats de tots els nens i adolescents, en especial d'aquells que per la seva condició poden ser susceptibles de ser discriminats (com ara els transsexuals), i fer un protocol d'atenció a l'assetjament adaptat a les necessitats i situacions específiques de Lloret. “Des de l'Ajuntament podem aplicar programes preventius”, va valorar Cunill.

LA FRASE

El Departament d'Ensenyament té un protocol, però el volem adaptar a la realitat de Lloret
Mònica Cunill Regidora d'Ensenyament


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

administració

Neix una entitat per difondre la història i la cultura de Roses

roses
Raúl Montilla
Periodista i escriptor

“Emigrar és molt dur, és un joc d’identitat molt bèstia”

Cornellà de Llobregat
SOCIETAT

ADF, 15 entitats i un restaurant a Els Bellots

TERRASSA
educació

Malestar perquè es tanca una línia d’I3 a Rocafonda de Mataró

Mataró
salut

Acord en defensa de l’antic hospital de Mataró

mataró
medi ambient

Badalona analitza la salut de 216 palmeres i 10 estan molt greus

Badalona
Sant Feliu de Pallerols

Sèlvans assaja un nou model d’economia rural a través de la gestió forestal

Sant Feliu de Pallerols
GIRONA

Retiren l’aparcament reservat a la Guàrdia Civil a Emili Grahit

GIRONA
SALUT

Créixer en entorns d’aire contaminat redueix la capacitat d’atenció dels nens

BARCELONA