Educació

Reconeixement a l'escola Mas Masó de Salt per un projecte de cohesió social

El centre, amb un 90% d'alumnes de famílies immigrades, fa tallers per implicar els pares en l'educació dels nens

Aspira a un premi d'àmbit nacional

L'escola Mas Masó de Salt aspira al premi Xavier Batlle de l'Associació Catalana per a l'Excel·lència (Qualicat) per un projecte de cohesió social i familiar que du a terme. Es tracta en concret d'uns tallers d'estudi assistit per a famílies a fi que els pares i mares puguin ajudar els seus fills a estudiar, millorant així la interacció familiar, la implicació dels progenitors i, de retruc, la cohesió social de la comunitat educativa que conforma el centre.

L'escola Mas Masó té uns 430 alumnes, dels quals un 90% són fills de famílies de procedència extracomunitària, especialment africana, i generalment amb poca formació acadèmica. El taller que aspira al premi Xavier Batlle es du a terme amb la col·laboració de la fundació Ser.Gi amb l'objectiu de formar i acompanyar els pares dels escolars a fi que puguin donar suport directe als seus fills en les tasques escolars. L'experiència permet reforçar el vincle entre ells, i crear un espai d'aprenentatge i col·laboració entre les famílies.

El taller es du a terme dues tardes a la setmana. S'habilita un espai d'estudi per als nens amb la participació de les famílies, una tècnica de Ser.Gi i tutors del centre. També es fan sessions d'orientació a les famílies, preparació d'activitats, etcètera.

Dues escoles gironines

L'escola Mas Masó ha estat seleccionada entre els centres de tot Catalunya com a finalista per al premi de bones pràctiques educatives, juntament amb tres centres escolars més. Els acompanya una altra escola gironina: l'escola Montessori-Palau, pel seu treball El procés d'ensenyament/aprenentatge. Els altres dos centres són l'institut Giola de Llinars del Vallès, pel treball Creixement personal, i l'institut Cal·lipolis de Tarragona, amb un treball que té per títol L'acció tutorial a la formació professional. El premi es donarà el 14 d'abril en el marc de les cinquenes jornades d'excel·lència a l'educació. Hi ha previstes diverses ponències, de l'exconsellera d'Ensenyament Irene Rigau, l'exdirector dels serveis territorials d'Ensenyament a Girona Albert Bayot, el professor de pedagogia de la Universitat de Barcelona (UB) Enric Prats i de Joan Lluís Espinós, exsubdirector general de planificació de la formació professional.

LA XIFRA

430
alumnes
té l'escola Mas Masó de Salt, aproximadament. La majoria són fills de famílies d'origen estranger.

LA DATA

14.04.16
es donarà
el premi Xavier Batlle a les bones pràctiques educatives, promogut per Qualicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar
RELIGIÓ

«Sigues al capdavant per servir», lema episcopal del nou bisbe de Girona

GIRONA
SALT

Segon espai del servei gratuït de canguratge i temps de cures

SALT