Educació

política educativa

El sistema dual s'imposa en els ensenyaments professionals a Girona

El curs vinent, més de la meitat dels centres que imparteixen FP l'oferiran amb aquest mètode, que inclou fer bona part del curs en empreses

A les comarques de Girona el mètode dual en els ensenyaments de formació professional s'està consolidant: el curs vinent 28 centres (el 53% dels que fan FP) oferiran aquest sistema, que consisteix que l'alumne fa, com a mínim, una tercera part de les hores del cicle en empreses, amb un contracte laboral o amb una beca de formació. Per al curs vinent s'ofereixen 800 places (282 més que aquest curs) en 47 cicles, gràcies als convenis establerts amb 225 empreses (60 més que ara). Són duals nous, per exemple, els graus mitjans d'activitats comercials de l'INS Torroella de Montgrí, de serveis de restauració de l'INS Baix Empordà, de manteniment electromecànic de l'INS Narcís Monturiol de Figueres o el de farmàcia i parafarmàcia de l'INS Palamós.

El director dels serveis d'Ensenyament a Girona, Josep Polanco, va presentar ahir l'oferta d'estudis postobligatoris del curs 2016/2017. Pel que fa a FP, hi haurà 7.380 places de grau mitjà (300 més que aquest curs) i 4.830 de grau superior (450 més). En total, es poden cursar 104 títols de grau mitjà o superior.

Batxillerat

No hi ha variacions, en canvi, en el nombre de places de batxillerat, que serà de 8.715, com el curs vigent. En onze centres es pot obtenir la doble titulació del batxillerat propi i el diploma de baccalauréat (l'equivalent francès). Un d'aquests instituts, l'Abat Oliva de Ripoll, ho ofereix per primer cop.

Per la seva banda, el Vicens Vives de Girona es manté com l'únic on es pot aconseguir també el diploma de batxillerat internacional.

LES XIFRES

800
places,
282 més que aquest curs, s'oferiran el 2016/2017 en formació professional en la modalitat dual.
225
empreses,
60 més que en l'actualitat, han signat convenis per a alumnes d'FP dual de cara al curs vinent.

Un 10% s'ho deixa després de l'ESO

Josep Polanco va subratllar en la presentació d'ahir que a les comarques de Girona s'està reduint la taxa d'abandonament prematur (joves d'entre 18 i 24 anys que no completen l'ESO o, després de tenir aquest títol, no continuen estudiant), que s'ha situat entre el 10 i el 12%. S'estaria molt a prop, per tant, de complir l'objectiu de la Comissió Europea de situar-la per sota del 10% abans de l'any 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El web de l’Àrea privada ciutadana de la Generalitat, ara més senzilla i amb més serveis per a les persones

Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona