Educació

Primer cicle superior d'FP a l'institut Rocagrossa de Lloret

El centre forma tècnics en animació d'activitats físiques i esportives

És dual i inclou pràctiques a empreses

Dos instituts de la comarca de la Selva oferiran un nou cicle superior de formació professional (FP) a partir del mes de setembre. L'institut Rocagrossa de Lloret de Mar s'estrena en els cicles de dos anys i oferirà 23 places de tècnic superior en animació d'activitats físiques i esportives, segons explica el cap d'estudis d'FP, Quique Molina. A Blanes, l'institut S'Agulla oferirà el cicle d'animació sociocultural i turística, el tercer cicle superior del centre.

Al Rocagrossa de Lloret ja reclamaven aquest cicle esportiu i d'oci tenint en compte, entre altres coses, que el municipi té la certificació de vila esportiva. El nou cicle, per al qual des de demà fins a l'1 de juny es poden presentar sol·licituds, serà de 2.250 hores (dos cursos acadèmics). Una tercera part es dedicarà a pràctiques en empreses (el que es coneix com a FP dual).

Molina assenyala que en el segon curs els alumnes faran pràctiques en equipaments com ara les piscines de Tossa i Lloret o bé en entitats lúdiques o esportives i hotels. Aquest cicle és “el pas lògic” d'aquells estudiants del centre que havien fet el cicle de grau mitjà (GM) de conducció d'activitats físiques i esportives en el medi natural. En el Rocagrossa també s'ofereixen dos cicles més de GM de primer i segon nivell de futbol i salvament i socorrisme.

El tercer al S'Agulla

Al S'Agulla de Blanes s'han decidit a formar persones en l'animació per a càmpings i hotels i en la dinamització d'activitats en casals municipals o cases de joventut, resumeix la cap d'estudis d'FP del centre, Aurora Mérida. “Hem contactat amb l'associació d'hostaleria i l'associació de càmpings i l'Ajuntament i ho veuen bé”, hi afegeix. Igual que el grau del Rocagrossa, el cicle de Blanes és de modalitat dual i els alumnes faran pràctiques en empreses el segon any. Al S'Agulla ja oferien el cicle superior en educació infantil i el d'integració social.

LES XIFRES

21
places
ofereix l'institut S'Agulla de Blanes per formar tècnics d'animació sociocultural i turística.
23
places
oferirà l'institut Rocagrossa per formar tècnics superiors en animació d'activitats físiques i esportives.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia