Societat

policia

HOMOFÒBIA

Detenen a Mataró un home que amenaçava amb repetir una massacre com la d'Orlando a Barcelona

El detingut va publicar diversos missatges i vídeos de contingut homòfob a les xarxes socials

En alguns dels vídeos apareixia brandant una suposada arma de foc

La Policía Nacional espanyola (CNP) ha detingut a un home de 36 anys a Mataró (Maresme) que amenaçava amb perpetrar una massacre entre el col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals (LGTB) a Barcelona com la d'Orlando. Els agents li han confiscat una pistola de fogueig de 9mm de calibre amb la qual apareixia en alguns vídeos.

El detingut havia publicat diversos missatges i més d'una trentena de vídeos intimidatoris a les xarxes socials adreçats al col·lectiu LGTB. “Malalts”, “sidosos”, “drogoaddictes” o “aberracions de la naturalesa a exterminar” eren alguns dels qualificatius que del detingut utilitzava en els seus comentaris.

En dos dels vídeos l'home apareixia amb una arma de foc, que a les imatges no s'aprecia si és simulada o no. En un d'ells, cantava una cançó on incitava a disparar al cap de les persones homosexuals i a tractar-les “pitjor que als animals”. Mentre ho feia, simulava carregar l'arma diverses vegades.

En un altre vídeo feia al·lusió al Circuit Festival –un dels principals esdeveniments a nivell mundial del col·lectiu LGTB i que se celebra la primera quinzena d'agost a Barcelona– i insinuava que volia portar a terme una matança com la que va tenir lloc el passat juny a la discoteca Pulse d'Orlando (Florida). “Tretze dies per preparar-me”, deia.

Diversos ciutadans van comunicar els fets a través de els xarxes socials a la Policía Nacional i el col·lectiu LGTB de Madrid va interposar una denúncia.

El detingut és investigat com a presumpte responsable d'un delicte d'odi, pel qual podria ser condemnat a una pena d'entre un i quatre anys de presó. A més, s'enfronta a una sanció d'entre 601 i 30.000 euros per infringir l'article 36 de la Llei de Seguretat Ciutadana, per haver exhibit l'arma de forma intimidatòria a les xarxes socials.

A banda d'aquests fets, l'individu té antecedents per maltractaments i lesions. Sobre ell pesa una ordre de recerca per part d'un jutjat de Barcelona. A més, té en vigor una privació al dret de tinença d'armes, tot i que va poder accedir a la pistola intervinguda perquè es tractava d'una arma simulada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SANT FELIU DE GUÍXOLS

El ple aprova el projecte del futur museu Carmen Thyssen guixolenc

SANT FELIU DE GUÍXOLS
Astronomia

Descobreixen el forat negre d’origen estel·lar més massiu de la Via Làctia

Barcelona
SALUT

200.000 pacients esperen per a una intervenció quirúrgica a Catalunya

BARCELONA
economia

Proven un sistema per reduir la salinització dels camps d’arròs del delta de l’Ebre

delta de l’ebre

Salut crea a Girona la primera xarxa hospitalària de Catalunya

GIRONA
medi ambient

Posen una caixa niu pel falcó pelegrí a la xemeneia de la incineradora de Mataró

mataró
societat

SOS Racisme llença una campanya per continuar amb la seva activitat

BARCELONA
economia

L’AMB dona una ajuda de 175.000 euros per les famílies desallotjades

esplugues de llobregat

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA