Societat

turisme

frau elèctric

Conclou el desallotjament dels dos hotels de Lloret tancats per l'Ajuntament

Uns 700 hostes són reallotjats en altres establiments del mateix municipi i de les poblacions properes

Només hi queden alguns treballadors per acabar de buidar i netejar les instal·lacions

Els desallotjament dels dos hotels de Lloret de Mar (Selva), Marina Sand i Savoy, que havien de tancar aquest matí per ordre municipal s'ha completat aquest divendres al migdia. Dins els edificis ja només hi queden els treballadors, que tenen tot el dia d'avui per buidar i netejar les instal·lacions, ja que aquest dissabte els venç el contracte.

En les últimes 24 hores l'operador turístic World2Meet ha hagut de reallojar uns 700 clients dels dos establiments en altres hotels de la població o de localitats properes per complir amb el decret d'Alcaldia. El gran gruix d'hostes ja va marxar dijous cap altres establiments de Lloret i també de Blanes, Platja d'Aro, Tossa de Mar i Malgrat de Mar. Aquest matí, però, encara quedaven persones a l'hotel. Molts havien passat tot el dia d'excursió i no havien tingut coneixement de la situació fins la nit, en tornar a l'hotel.

El termini donat per l'ajuntament acabava inicialment a les nou del matí, tot i que s'han donat dues hores més de marge a l'agència receptora per poder reallotjar tothom. La policia s'ha personat en dues ocasions al llarg del matí per certificar que els hotels quedaven buits, cosa que ha passat finalment a dos quarts d'onze del matí. En el cas del Savoy, els operaris han col·locat unes planxes de metall per barrar totalment l'accés.

Els treballadors podran continuar al llarg del dia d'avui als edificis per netejar-los, treure'n els aliments que es puguin fer malbé i per deixar-ho tot tancat i barrat, tal com exigeix el consistori, que els ha suspès la llicència.

Final de temporada i dubtes sobre la vinent

La plantilla i la direcció de la cadena propietària dels quatre hotels clausurats en l'última setmana a Lloret de Mar han ratificat aquest divendres davant Inspecció de Treball de Girona el preacord al qual van arribar dijous. L'acord estableix que un cop acabi el contracte, el 10 de setembre i, un cop hagin exhaurit els dies de vacances, festius acumulats i dies de lliure disposició, els 130 treballadors aniran a l'atur. El pacte inclou que els dies que els hotels han estat tancats per tenir la llum punxada es computaran com a permisos retribuïts. A més, en cas que els establiments canviïn de propietari, els contractes s'hauran de subrogar.

Per tant, la cadena dóna per acabada la temporada turística aquest any.

El president del comitè d'empresa de l'hotel Marina Sand, José Luis Sánchez, ha expressat la seva preocupació per la temporada vinent. Els quatre hotels del grup tenen la llicència d'activitat suspesa, i Sánchez creu que caldrà posar en ordre moltes coses abans no els la tornin a concedir. “S'han d'arreglar moltes coses de les infraestructures de l'hotel, a part de pagar els deutes amb Endesa i Gas Natural, es tracta d'una inversió molt gran”, ha explicat. “L'única manera de recuperar el permís que els han tret és fer una inversió per actualitzar tot allò que s'ha estat fent malament”, ha afegit.

El propietari apunta a un “boicot”

La cadena propietària dels quatre hotels clausurats a Lloret de Mar nega que hagi comès cap frau i assegura que són “víctimes d'un boicot”. L'advocat de l'empresari José Luis Velasco, Yosif M. Gharbaoui (que el representa des de fa menys de 24 hores), ha assegurat que emprendran accions legals contra “entitats i persones” que han volgut perjudicar la imatge de l'empresari, sense concretar contra qui. “Han volgut dilapidar la imatge del meu client de manera intencionada i buscant el seu benefici”, ha manifestat. El lletrat ha defensat que Velasco “fa 15 anys que treballa en benefici de Lloret i que no deu res a ningú”. A més, ha insinuat que l'incendi al generador del Sun Village dijous passat –i que va destapar tot el cas dels hotels amb la llum i el gas punxats- va ser intencionat. “És un incendi sorprenent i estrany, i estem investigant què ha passat”, ha apuntat. També ha assegurat que l'ajuntament “no ha volgut acceptar cap solució” proposada per la cadena per evitar el tancament dels establiments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.