Societat

Festes i tradicions

Campanya de Nadal en marxa

Tarragona presenta una campanya de dinamització del comerç per festes

La novetat del Nadal a Reus és un tobogan gegant a la plaça de la Llibertat

Tarragona i Reus engeguen accions per incentivar el comerç

El Nadal ja és aquí, almenys pel que fa a la il·luminació dels carrers de Tarragona, que des de divendres obren portes a les festes amb llums i color. Ahir, coincidint amb el costum nord-americà del Black Friday, la Font del Centenari de la Rambla Nova de la ciutat va ser l'epicentre de la festa d'encesa de la il·luminació que, fins després de Reis, guarnirà els principals carrers de Tarragona.

Enguany, la festa dels llums de Nadal s'emmarca dins de la campanya de dinamització comercial M'agradaria, impulsada per la regidoria de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, una iniciativa que preveu fer arribar el Nadal a les llars dels tarragonins a través de diverses iniciatives. La campanya tindrà una imatge gràfica pròpia i un calendari d'actes encapçalat per la mateixa encesa de llums de Nadal, la pista de gel, la dinamització comercial i les fires i mercats nadalencs, entre d'altres.

Pel que fa a la pista de gel, s'ubicarà a la plaça Verdaguer i es mantindrà en funcionament fins al 8 de gener vinent. Enguany, l'empresa promotora és l'Agencia de Publicitat Internacional Catalana i els horaris d'obertura seran de dilluns a divendres, de 17 a 21 hores, els dies lectius, d'11 a 21 hores els dissabtes, diumenges i festius i, durant les vacances escolars, d'11 a 21 hores. L'entrada tindrà un preu de 7 euros.

D'altra banda, la Fira de Nadal estarà ubicada a la Rambla Nova fins al 23 de desembre i la Fira d'artesania estarà ubicada a la Rambla Nova, tram del Balcó del Mediterrani, i romandrà oberta del 3 de desembre fins al 6 de gener.

La campanya també posarà en marxa activitats com ara el segon concurs d'aparadors de Nadal, música al carrer per dinamitzar el comerç; recollida solidaria de joguets per a la Creu Roja, photocalls amb el pare Noel i xocolatades populars, entre altres actes destacats.

Nadal de somni a Reus

Fer de Reus una ciutat en què el Nadal sigui de somni. Aquest és l'objectiu del govern municipal, que amb vista als quaranta-cinc dies vinents té preparades diverses activitats per dinamitzar l'activitat comercial de la ciutat. Amb el lema Reus, un Nadal de somni, la campanya nadalenca disposa d'un pressupost de 150.000 euros, el 40% menys que l'anterior. “L'aposta segueix sent forta i per dur-la a bon terme tenim la complicitat del teixit comercial de la ciutat”, va exposar el batlle Pellicer durant l'acte de presentació.

Les places de Prim, el Mercadal i la Llibertat seran els principals escenaris de la iniciativa. En aquest últim espai, a més, s'hi instal·laran un tobogan de 30 metres d'alçada i la pista de gel. A la façana de l'ajuntament, d'altra banda, es projectarà un mapping anomenat Somni de Nadal. El Mercadal, a més, tornarà a rebre el mercat tradicional de Nadal, que tindrà lloc de l'1 al 23 de desembre. Posteriorment, l'esmentada plaça serà la seu d'una de les novetats d'enguany, GastroNadal, una mostra de degustació de productes alimentaris que es durà a terme entre els dies 27 de desembre i 4 de gener.

A l'hora de valorar la dotació pressupostària de la campanya, i “per tal de gestionar de la manera més eficient la despesa pública”, la regidora de Promoció de Ciutat del consistori reusenc, Montserrat Caelles, va precisar que la iniciativa privada tindrà un pes important en el finançament d'aquesta, ja que les empreses In-Usual, Vermuts Miró, Virginias i Teixidó patrocinen l'esdeveniment.

Des de l'organització de la campanya reusenca es pretén “fer una gran difusió” d'aquesta”, motiu pel qual s'editaran 50.000 exemplars d'una agenda interactiva que, a més d'incloure la programació dels actes previstos, també té regals ocults.

Música i llums per iniciar les festes a Tarragona

La Font del Centenari de la Rambla Nova ha estat l'epicentre de l'inici de les festes de Nadal a la ciutat, amb una celebració que es va dur a terme aquest divendres i que, com altres anys, va estar marcada per l'esperit familiar. El Club dels Tarragonins van ser els encarregats de posar música a un acte que, a través d'una pantalla gegant, va descobrir totes aquelles persones que fan possible les festes: carters, bombers, personal de la brigada municipal, conductors d'autobusos, etc. Enguany, Tarragona aposta per la il·luminació de tipus LED, i el cost total de l'enllumenat fins al 6 de gener serà de 212.000 euros.

La plaça del Mercadal dóna la benvinguda al Nadal

La plaça del Mercadal va ser l'escenari, ahir a la tarda, de l'encesa dels llums de Nadal a la capital del Baix Camp. L'espectacle inaugural de la campanya Reus, Nadal de somni va incloure, a més a més, un seguit d'actuacions, com ara les de la formació de ball Souldance i les del club de gimnàstica rítmica de l'escola La Salle de Reus. Hores abans, al matí, més d'un miler de nens de la ciutat van omplir la plaça del Mercadal per cantar la gran nadala en un acte que amb els anys ja s'ha convertit en un clàssic a la ciutat i que organitzen conjuntament Canal Reus Televisió i la regidoria d'Ensenyament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.