Societat

loteria nacional

Un pessic al Raval barceloní salva un sorteig esquívol

Una venedora de loteria de Barcelona compra deu sèries a Madrid i reparteix una part de la grossa entre els clients

Catalunya recupera un 13% del que invertia

Esquitxos dels quarts i cinquens premis

La sort va desatendre Catalunya, que només va poder recuperar, ahir, un 13,16% en premis grossos dels 393 milions d'euros que havia invertit en la loteria de Nadal de l'Estat. I encara sort que la venedora de loteria del barri del Raval de Barcelona compra uns quants números a l'administració madrilenya que el té assignat, i que va repartir ahir gairebé tota la grossa amb el 66513.

Per tercer any consecutiu, la grossa va passar de llarg per consignació a les administracions catalanes. Sense comptar les deu sèries i els 40 milions obtinguts en aquesta grossa, Catalunya hauria recuperat només un 3% del que jugava. Un dels pitjors resultats de les últimes dècades, malgrat que és el segon territori que més s'hi juga.

L'administradora del carrer del Carme del Raval, Montserrat Malagelada, va explicar que sempre compra “alguns dècims al venedor de loteria madrileny acabats en 13 per als clients que el demanen”. “Ni tan sols el posem a la finestreta per vendre'l”, assenyala. És el cas de Rosa Maria Mendoza, que explicava ahir a TV3: “Sempre em quedo un dècim acabat en 13 per Nadal i un altre pel Nen.” D'ella i una vuitantena de veïns del Raval als quals han tocat 400.000 euros per dècim.

A banda d'aquest pessic de la grossa, la resta de premis del sorteig van ser força esquívols. Salou i Barcelona van poder esgarrapar petites parts del segon premi. L'administració del carrer Barcelona de Salou va vendre una sèrie del segon, i la de la plaça Molina de Barcelona, sis. En una desena de ciutats més va guanyar un dècim d'aquest 4536, i a Barberà del Vallès, Mollerussa i el barri del Poblenou de Barcelona es van concentrar diversos cinquens premis. També La Bruixa d'Or de Sort va esgarrapar una mica d'un quart premi i un parell de cinquens, juntament amb una vintena de localitats més, com ara Vic i Sant Andreu de la Barca, totes dues per partida doble.

LA XIFRA

13,16
per cent recupera Catalunya en grans premis. Ha rebut 51,8 milions dels 393 jugats aquest 2016.

El primer premi du mala maror a la seu del PSOE

Un grup de treballadors del PSOE tenia el número premiat de la Lotería. Però només un grupet, perquè el número general que tenien tots era un altre, fet que va generar ahir mala maror a la seu de Ferraz.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró