Societat

tribunals

frau pel cas nàdia

L'Audiència de Lleida manté a la presó el pare de Nadia per l'estafa

L'Audiència de Lleida va desestimar ahir el recurs del pare de Nadia, Fernando Blanco Botana, contra la seva presó provisional, que el jutge de la Seu d'Urgell va dictar el 9 de desembre passat davant les sospites que és autor d'un delicte d'estafa agreujat, en haver recollit 1,2 milions d'euros en ajudes per a la malaltia de la seva filla i no destinar aquestes donacions al seu tractament.

El tribunal afirma que “hi ha suficients indicis” per sustentar la seva imputació ja que segons les investigacions dels Mossos “haurien convertit la beneficiència en el seu mitjà de vida, tot enganyant els que feien donacions econòmiques”. Hi afegeix que l'acusat assegura que van destinar els recursos a tractaments de la filla, però —segons l'Audiència— “el pare no aclareix en què van consistir els tractaments ni indica els centres on es van fer”. I, indica que Blanco “va fer un conat de fugida o va intentar ocultar-se” en saber-se investigat.

D'altra banda, familiars de la menor d'onze anys van negar les noves sospites que apunten que el pare podia haver usat imatges Nadia per a pornografia infantil i explotació sexual. Divendres tots dos pares, com a investigats, ho han d'aclarir al jutge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.