Societat

tribunals

guerra per la llengua

El TSJ admet a tràmit el recurs del PP contra el topònim València

La sala acorda obrir una peça separada per decidir si suspèn cautelarment el decret de la Generalitat Valenciana per posar el nom en la llengua del país

El Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià ha admès a tràmit el recurs interposat pel grup municipal del PP a l’Ajuntament de València contra el decret que canvia la denominació oficial de la ciutat a la seva formula exclusiva en la llengua pròpia del país. Segons que ha informat el PP a través d’un comunitat, la sala ha acordat obrir una peça separada per decidir si suspèn cautelarment el decret, aprovat el passat 10 de febrer. Al comunicat , el regidor del PP Cristóbal Grau ha demanat que el govern valencià suspengui el decret “per evitar els costos de canviar les plaques i senyals del municipi, de la Comunitat i fins i tot de la resta d’Espanya”.

Grau ha dit que el PP ha exhaurit la via política i administrativa i demana que el consistori i la Generalitat Valenciana actuïn “de manera legal en l’adopció d’un acord que té un evident significat i repercussió social, que afecta tots els valencians”.

El regidor ha afegit que el PP ha acudit a la via judicial “per salvaguardar la legalitat vigent i acabar amb els despropòsits dels actuals responsables polítics” i davant “l’entestament” del govern municipal i autonòmic “ i la seva incapacitat per reconèixer errors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia