Societat

Municipal

Badalona comptabilitza 213 persones dormint al carrer durant el 2016

L’Ajuntament fa un seguiment de 70 a 90 persones que viuen a la via pública de manera permanent

Es constitueix la Taula Sense Llar de Badalona

Fa un any desenes de voluntaris, liderats per diverses entitats, van protagonitzar un recompte de persones sense sostre a la ciutat de Badalona. Aquella nit van localitzar 39 persones que dormien al carrer, però més enllà de posar una xifra al greu problema que afecta moltes persones, la iniciativa va servir perquè els col·lectius que lideren la lluita contra la vulnerabilitat habitacional encara tinguessin més clar, si això era factible, que havien d’unir esforços.

Fruit d’aquella reflexió, l’Ajuntament de Badalona i cinc entitats locals han constituït aquesta setmana la Taula Sense Llar, un espai que, entre d’altres, contribuirà a millorar la coordinació entre els col·lectius que dissenyen polítiques d’atenció a les persones que no disposen d’un espai digne per viure-hi. Les persones que dormen al carrer són només un dels col·lectius a atendre. També es treballa per tenir cura de “les persones que tenen aixopluc però que no és l’adequat”, en paraules de la regidora de Serveis Socials, Agnès Rotger (ERC).

Aquella nit del mes de maig de l’any passat es van localitzar 39 sensesostre però la realitat és més crua del que mostra el resultat. Durant el 2016, en els serveis socials de l’Ajuntament de Badalona van arribar a comptabilitzar 213 persones que en algun moment van arribar a fer nit a la via pública. Algunes fluctuen entre Badalona i altres ciutats de l’entorn. Dins el col·lectiu de sensesostre, un 80% són homes. L’edat mitjana d’aquestes persones oscil·la entre els 46 i els 55 anys, segons dades municipals.

Actualment, el consistori badaloní fa el seguiment d’entre 70 i 90 persones que no disposen de cap lloc permanent per viure-hi i que acostumen a romandre als carrers, parcs i places de Badalona. El gran objectiu de la Taula Sense Llar de Badalona és “treballar per aconseguir que no hi hagi cap persona sense llar a Badalona”. Conjuntament amb l’Ajuntament, la taula està integrada per Càrites, la Creu Roja del Barcelonès i les fundacions Roca i Pi, Mambré, i Acollida i Esperança. Les cinc entitats han posat en comú les xifres amb què treballen. Al centre de dia s’hi atenen més de 80 persones i al menjador social, l’any passat, van servir més d’11.000 àpats, per posar-ne alguns exemples.

Més recursos i més habitatge social

Xavier Oncing, de Roca i Pi, va situar alguns dels objectius de la taula, com ara donar visibilitat als sense llar, optimitzar recursos i promoure grans projectes. Tant Oncing com el representant de la fundació Acollida i Esperança, Mijail Acosta, es van referir també a les demandes de les entitats, destacant la necessitat d’ampliar els recursos de què disposen i sense oblidar que falta habitatge social per atendre els més necessitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

transports

Retards a tot Rodalies per una avaria, unes obres i més robatori de cable

barcelona
societat

Nova edició del Festival de Murals i Art Rural de Penelles

Penelles
La monarquia

El rei parla ‘baléà’

RESIDUS

Ultimàtum de la concessionària de Solius pel deute: diu que el 15 de maig plega

LLAGOSTERA / sANTA CRISTINA
ENDOGASTRONOMIA

Vins del Priorat i el Montsant, a la Fira del Vi de Falset i als cellers

FALSET
BANYOLES

Els veïns reclamen l’ús públic dels jardins del monestir

banyoles
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES