Societat

Més de 92.000 euros per adequar un tram del camí de la Retirada de Molló

Són els més de 600 metres que uneixen el nucli del poble amb el veïnat del Riberal

És una ruta que rememora la retirada a través de coll d’Ares

L’Ajuntament de Molló ha adjudicat les obres d’adequació del camí de la Retirada entre el nucli de Molló i el veïnat del Riberal, un tram de 670 metres de l’antic camí, que coincideix amb el GR11 i el camí de Sant Jaume. Els treballs preveuen una primera desbrossada general i la pavimentació d’aquest camí amb quatre trams ben diferenciats: un primer tram en què es pavimenta amb formigó, un altre en què es crea un espai central d’empedrat i un altre en què es millora l’empedrat existent en els casos que sigui necessari. A l’últim d’aquests trams, només s’hi instal·len la senyalització i una nova passera per creuar el torrent de Ginestosa.

Els treballs els executa l’empresa Catalana d’Infraestructures i tenen un cost de 92.238 euros, finançats per fons Poctefa (64,8%), en el marc del projecte Patrimc@T del País d’Art i d’Història de les Valls Catalanes del Tec i del Ter, la Diputació de Girona (25,2%), a través del fons de cooperació econòmica, i fons propis de l’Ajuntament de Molló, que hi aporta fins a un 10% del pressupost.

Construccions Llorenç Rigat inicia, dintre de pocs dies, les obres de la primera fase de la urbanització per construir un nou aparcament i zona de jocs infantils a Espinavell. Aquests nous espais estaran ubicats per sota la plaça dels Estudis d’aquest nucli de Molló. És una primera fase que contempla la part d’adequació de la zona de jocs infantils, amb un cost de 56.979 euros, de què un 52% són aportats per la Diputació de Girona, i la resta per fons propis de l’Ajuntament de Molló.

LES XIFRES

92.238
euros
s’inverteixen en la millora del tram mollonenc del camí de la Retirada de coll d’Ares.
56.979
euros
és el cost total de les obres de construcció d’una zona de jocs infantils i aparcament a Espinavell.

Millora la mobilitat d’Espinavell

Les obres que es duran a terme a Espinavell han de permetre millorar la mobilitat amb una nova zona d’estacionament per a una dotzena de vehicles. L’Ajuntament de Molló ha volgut preservar el caràcter rústic del poble d’Espinavell. Per aquest motiu, l’actuació que es durà a terme serà totalment respectuosa amb l’estètica i el paisatge urbà d’aquest nucli de muntanya, conegut arreu per la popular Tria de Mulats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia