Societat

Servei de marxa nòrdica per a dones amb càncer

La Fundació Oncolliga el posarà en marxa a Girona, Palamós i Olot

La Fundació Oncolliga Girona posarà en marxa aquest mes un nou servei de marxa nòrdica adreçat a dones que han passat per un càncer de mama amb l’objectiu d’ajudar a prevenir l’aparició del limfoedema (acumulació de líquid) o minimitzar-ne els danys en el cas que s’arribi a produir. El nou servei s’inscriurà dins dels grups de gimnàs que ja funcionen des de fa anys a l’Oncolliga sota la supervisió dels fisioterapeutes de l’entitat i es posarà en marxa, en una primera fase, a Girona, Palamós, Olot i més endavant també a Figueres. Les sessions de marxa nòrdica tindran una periodicitat quinzenal i estan dirigides pels fisioterapeutes de l’entitat, sota la supervisió de l’especialista Cristina Borràs, directora de Nordic Walking Girona, que ha estat la responsable de formar-los en aquesta pràctica esportiva. En les primeres sortides, Oncolliga posarà a disposició de les participants els bastons homologats per a aquest tipus d’activitats, que són diferents dels bastons de senderisme. Les dones que estiguin interessades en aquesta activitat poden trucar al 972 224 963.

La marxa nòrdica és una manera de caminar en la qual s’inclou no només l’acció de les cames sinó també la part superior del cos. En l’àmbit oncològic, i més concretament en el càncer de mama, l’exercici físic està recomanat tant per a la prevenció com per al tractament i manteniment del limfoedema. S’ha demostrat que la marxa nòrdica té un paper important com a exercici a prescriure en un programa preventiu com el limfoedema secundari del càncer de mama. El metge ha de valorar el pacient en funció del tractament rebut i determinar el tipus d’intervenció necessària per combatre el possible limfoedema.

La relació de l’Oncolliga amb la marxa nòrdica es remunta a fa cinc anys, quan l’associació Nordic Walking Girona va proposar organitzar la 1a Matinal de Marxa Nòrdica Solidària a Girona, que ara està plenament consolidada. Per ahir estava prevista justament la cinquena edició. Els diners que es recapten amb aquesta activitat es destinen a finançar els serveis d’ajuda al malalt de càncer que ofereix l’entitat, com suport psicològic, rehabilitació i drenatge limfàtic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el darrer article gratuït dels 5 d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia