Societat

TURISME

Ocupació rècord de punta a punta

Les estacions del Pirineu occidental podrien vendre fins a 10.000 forfets

L’ocupació podria ser d’entre el 70 i el 75% a la Costa Brava centre i sud

Els joves omplen la Costa Daurada i l’Ebre s’acosta al ple

Els càmpingsde Tarragona i l’Ebre ompliran al 100% els bungalous però no gaires parcel·les

Les zones turístiques de les comarques de Lleida preveuen arribar a una ocupació mitjana del 95% des del Dijous Sant fins al dilluns de Pasqua, segons les previsions del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida. Les previsions indiquen que s’ocuparan entre el 90% i el 100% de les places en un període de vacances que aquest any, pel fet de caure aviat en el calendari, afavoreix el turisme d’interior i de muntanya amb les pistes d’esquí a ple rendiment i l’inici de les activitats d’esports d’aventura com a grans atractius, segons destaca el director del patronat, Juli Alegre.

Fins al 28 de març l’ocupació oscil·larà entre el 30-40% dels hotels i el 85% de les cases de turisme rural, segons aquest organisme, que calcula que, entre el dissabte 24 de març i el dilluns 2 d’abril uns 85.000 turistes visitaran el conjunt de la demarcació i faran més de 210.000 pernoctacions, un 5% més que l’any passat. Pel que fa a la venda de forfets, es calcula que en deu dies se’n podrien vendre 100.000, 15.000 més que el 2017.

A les comarques gironines també es preveu una molt bona ocupació. La Federació d’Hostaleria de Girona preveu una ocupació de fins al 85% a les zones de muntanya i del 75% a la costa. Com que aquest any la Setmana Santa s’ha avançat, es calcula que un 30% dels hotels encara estaran tancats perquè s’esperen a finals d’abril.

Per zones, l’ocupació més alta s’espera a la Garrotxa (entre un 80 i un 85%), seguida del Ripollès i la Cerdanya (entre el 70 i el 75%). A la Selva Interior s’espera arribar a omplir entre el 60 i el 65% de l’oferta. Al litoral preveuen una ocupació entre el 70 i el 75% a la Costa Brava centre i la Costa Brava sud. A l’Alt Empordà, en canvi, s’espera que se situï entre el 60 i el 65%. En aquest punt, sobretot es concentrarà als pobles d’interior i a la ciutat de Figueres perquè la majoria d’allotjaments turístics costaners encara estaran tancats. A Girona ciutat i rodalia preveuen una ocupació d’entre el 65 i el 70%. El sector augura una mitjana d’estades d’entre dos i tres dies. La majoria de visitants seran de Barcelona i rodalia i, majoritàriament, parelles de mitjana edat i famílies.

El sector turístic de la Catalunya Central també es mostra optimista. El turisme rural continua sent l’opció més ben posicionada entre els visitants, ja que pel que fa als allotjaments hi ha unes previsions d’ocupació que van del 80 al 100%. Entre els atractius turístics principals hi ha Montserrat, Vic o l’estació d’esquí del Port del Comte, que gràcies a les darreres nevades podrà allargar la temporada fins al cap de setmana dels dies 7 i 8 d’abril. Una de les comarques que registra més ocupació turística a les comarques centrals és el Berguedà, i enguany les reserves a les cases rurals s’han fet amb més antelació del que és habitual. “La majoria estan fetes entre gener i principis de febrer”, ha explicat el president de l’Associació de Turisme Rural del Berguedà, Jordi Pellicer. El perfil majoritari de clients són famílies de la província de Barcelona que busquen el contacte amb la natura.

A la costa de Tarragona els esdeveniments esportius que atreuen més de 20.000 nens i joves a la Costa Daurada per Setmana Santa són el principal motor de l’ocupació turística a la zona, que es preveu que superarà el 85%. Els càmpings de la demarcació ompliran al 100% els bungalous, tot i que l’ocupació encara serà baixa a les parcel·les. L’Associació de Turisme Rural de les Terres de l’Ebre (Aturebre) preveu tornar a omplir durant el pròxim cap de setmana, entre dijous i dilluns, amb un 98% d’ocupació.

La Setmana Santa també serà per a la tradició de les processons i els viacrucis de caire religiós, o altres de vinculades, com ara les caramelles, els aplecs i les romeries. N’hi haurà per a tots els gustos i, com sempre, a moltes localitats del Principat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona
societat

Condemnada una advocada per enganyar l’Associació d’Avis del Bon Pastor

Barcelona
Infraestructures i Serveis

La millora de la C-37 entre Valls i Pont d’Armentera, aquesta tardor

Valls
Infraestructures i serveis

Nou itinerari per a vianants i ciclistes entre Manresa i Santpedor

Manresa
SOCIETAT

Col·labora amb projectes a Sudan, Haití, el Marroc i Palestina

Terrassa
Regne Unit

Tornen les malalties victorianes

Londres

El romanticisme de l’espàrrec

Gavà