Societat

“Els residus poden tenir nova vida a la ciutat”

Treballen per convertir els residus que generen les nostres ciutats en nous materials, nous productes i també nous projectes per a la indústria i per a les pròpies ciutats. Entre els seus productes destaquen separadors de carrils bici o peces d’accessibilitat per a parades de bus

Zicla es va fundar l’any 2005. Aleshores ja van visualitzar el potencial de la reutilització del residu?

El sector de la construcció havia crescut molt i ens limitàvem a emmagatzemar els residus. Vam visualitzar un nínxol de mercat en la reutilització dels residus. Però, a part de les possibilitats comercials, i hi havia també una consciencia personal de la importància d’utilitzar els residus com a nous materials.

Vostè diu que veu el residu com una oportunitat de canvi.

Sí perquè a partir de residus, nosaltres desenvolupem projectes i creem productes que contribueixen a un creixement empresarial eficient i sostenible.

L’empresa assessora altres empreses i administracions sobre com poden reutilitzar els seus residus?

Sí, per exemple col·laborem molt amb l’Agencia de Residus de Catalunya amb la que estudiem com tancar el cicle dels materials usats. Els residus, mitjançant uns tractaments determinats, poden ser matèries secundaries que el mercat pot acceptar per qualitat i per preu, fet molt important, ja que no es tractava d’un tema de voluntarisme sinó que també hi ha una oportunitat de negoci.

Es pot dir que l’empresa és precursora en el concepte de l’economia circular?

Es una nova visió que posa en valors uns materials que abans es considerava que era fàcil desfer-se d’ells. Ara es pot estudiar quins potencials tenen cada material.

La rebuda de les empreses i administracions és bona. Com ha evolucionat aquesta concepció?

Abans s’estava molt concentrat en la minimització de residus fins que es va veure que que el millor residu és aquell que no s’arriba a generar. O el que es pot reutilitzar Ha estat un camí llarg.

Zicla s’ha especialitat en peces per a ciutat?

Sí, fem productes per a la ciutat, com separadors de carrils bici o peces per a l’accessibilitat de les parades de bus. Busquem solucions que siguin fàcilment implantables i que no comprometin l’espai de manera permanent.

En aquest camí han estat acompanyats pels assessors de BBVA?

Sí, hem comptat amb ells des de l’inici i, la veritat és que ens ajudat en tot. En concret, quan hem volgut desenvolupar un producte, ens han aconsellat sobre com aconseguir una línia ICO. Estem satisfets de la relació d’aquests anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia