Societat

ELS PROJECTES SINGULARS, UNA MANERA INNOVADORA DE CREAR LLOCS DE TREBALL

Plans de Formació que potencien els Projectes Singulars

El Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals de l’AMB dona suport als municipis en les diferents iniciatives que proposen destinades a crear llocs de treball

El Pla metropolità de suport a les polítiques socials municipals de l’AMB dona suport als municipis metropolitans en les iniciatives destinades a crear llocs de treball per als ciutadans en risc d’exclusió social del territori metropolità i ajudar a millorar la seva qualitat de vida. El Programa està dotat amb 30 milions d’euros, té una durada de 4 anys amb el mandat i s’articula en dos biennis.

El Pla ha finalitzat la seva primera convocatòria el passat 30 de juny i ha iniciatl a segona el gener passat. Aquesta segona fase destina 15 M, és a dir, la a meitat de l’import destinat al quadrienni)als plans socials de 35 municipis, a excepció del de Barcelona. Els municipis poden presentar projectes a aprovar fins a la última Junta de Govern de l’AMB, al desembre.

Actualment, ja estan aprovats 30 projectes per un import total de 9.009.686,96 €, dels quals, l’AMB finançarà 6.366.820,03 €. Dels projectes aprovats hi ha 20 Plans d’ocupació, 3 d’ajuda a la contractació de persones aturades per part de les empreses, 3 d’ajuts a l’emprenedoria i 4 projectes singulars.

Als Plans d’ocupació s’hi han destinat, als projectes ja aprovats, 5.596.742,08 €, que van dirigits a la contractació de 458 persones. Per altra banda, l’import per als projectes d’ajuda a la contractació, fins al moment, són 381.600 € destinats a la contractació de 74 persones. Per a emprenedoria es preveu donar suport a 71 emprenedors amb una aportació metropolitana de 206.705,95 €.

En l’apartat de Projectes Singulars, de moment s’han aprovat 4 projectes, i se n’estan estudiant uns quants més. L’import implicat en aquests projectes per part de l’Àrea Metropolitana són 181.772 € amb un impacte a 300 persones. En aquesta segona fase de la convocatòria, l’AMB vol potenciar la línia dels projectes Singulars. Es tracta de projectes per poder posar a prova innovacions concretes i no experimentades o molt poc esteses. L’objectiu principal és facilitar l’aparició de noves oportunitats de creació d’ocupació, que tinguin garantia de permanència i que estiguin moguts individualment per l’ajuntament o per diferents municipis.

Collboni: “treballem per reduir l’atur al territori”

El vicepresident de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Jaume Collboni, ha assegurat que la institució seguirà treballant per a reduir a la zona metropolitana: “Continuarem treballant per reduir l’atur .al territori metropolità especialment amb els col·lectius amb més necessitats, a la vegada que promourem projectes de persones emprenedores que vulguin iniciar noves activitats econòmiques en tot el territori. Creiem fermament en les polítiques públiques que ajuden a generar ocupació de qualitat.

Segons fonts de l’AMB, la millora de la situació econòmica del país no està repercutint en la qualitat i la durada de l’ocupació laboral i és per això que es fa necessari buscar, a més dels plans de formació tradicionals, altres camins en la recerca de formació i ocupació: “A més dels plans ja coneguts calen idees que experimentin amb la innovació els processos de formació i inserció», han conclòs les mateixes fonts..



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Sant Jordi de rècord a TMB amb 2,5 milions de validacions

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà

Mig milió d’euros per netejar de pintades les persianes dels comerços

Barcelona

Èxit del simulacre d’avís per risc químic a Tarragona i les Terres de l’Ebre

Tortosa
Regne Unit

La desbandada de cinc cavalls de l’exercit provoca el caos a Londres

Barcelona
girona

Consum resol el 53% de les reclamacions a la vegueria

GIRONA

Les obres del futur Museu Thyssen començaran a la tardor

sant feliu de guíxols