Societat

ATLL tornarà a la gestió pública a partir del 2019

Aprovada la creació d’una nova empresa

Acciona i el govern s’enfronten ara a un procés per a la liquidació

La gestió de l’empresa Aigues Ter Llobregat, ATLL, que abasteix d’aigua la gran conurbació barcelonina, tornarà a ser pública a partir del gener del 2019, després que en la reunió del consell executiu d’ahir s’aprovés la creació d’una nova empresa amb capital cent per cent de la Generalitat. D’aquesta manera es posarà a fir al llarg procés iniciat arran de la privatització impulsada pel govern d’Artur Mas, que va culminar amb la concessió a l’empresa Acciona, en un concurs que va ser anul·lat posteriorment, tal com va ratificar el Tribunal Superior de Justícia recentment.

El procés de posada en funcionament de la nova empresa anirà paral·lel al de la liquidació de la relació entre Acciona i la Generalitat, que demanarà quantitats milionàries en concepte d’indemnització, ja que en el seu dia va pagar 1.000 milions d’euros per assumir la gestió. En valorar aquest fet, el conseller Calvet va advertir: “No partim de cap xifra ni donem per bona cap xifra de les que ha donat l’empresa que presta el servei.” Calvet va recordar que el procés de privatització es va fer en un moment d’extrema debilitat financera del govern.

Per la seva part, el grup de Ciutadans al Parlament ha entrat una iniciativa que pretén engegar una comissió d’investigació sobre el procés d’adjudicació d’ATLL, una proposta que haurà de votar el ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia