Societat

Cedir pisos per a dones vulnerables

Aquests pisos no són centres especials, sinó habitatges normals que disposen de professionals i permeten millorar l’autonomia d’aquestes dones

Dones, la majoria amb fills menors a càrrec, que pateixen una situació d’especial vulnerabilitat per la precarietat econòmica severa per la falta de feina, ingressos insuficients, sense xarxa de suport familiar i que, per tant, han acabat en situació d’exclusió social severa. Aquest és el perfil de les persones acollides al projecte PATI que desenvolupa Càritas Diocesana de Girona en l’àmbit de l’habitatge. PATI són les sigles de pisos d’acolliment temporal per a la inclusió, una sèrie d’habitatges compartits que l’entitat manté i gestiona a la demarcació de Girona, amb l’objectiu d’establir estratègies, tant a curt, com a mitjà i llarg termini, per oferir un acompanyament integral a les famílies sense llar i afavorir la seva recuperació i progressiva inclusió social. L’any passat, fins a una seixantena de persones de 26 famílies es van beneficiar de la iniciativa. El pisos del projecte PATI no són centres especials, sinó habitatges normals i dignes, que disposen de l’acompanyament de professionals i que permeten millorar l’autonomia d’aquestes persones, que són ateses també a través de la resta de programes i projectes de l’entitat, de forma integral. Així, aquestes dones poden rebre suport en aspectes jurídics, de salut, de promoció personal i també de pràctics de cura i d’atenció als menors, de bona convivència i de suport mutu.

Compartir habitatge ajuda a prendre compromisos i responsabilitats i permet enriquir la xarxa de suport d’aquestes famílies. Actualment, la principal dificultat de l’entitat és aconseguir més habitatges que es puguin destinar al projecte i que permetin acollir més famílies que es troben en aquestes situacions.

Càritas insisteix en la necessitat d’aconseguir cessions de pisos buits, un compromís que permetria ampliar l’abast de la iniciativa i evitaria que més famílies es veiessin abocades a viure en situacions d’extrema precarietat, que s’agreugen especialment quan hi ha menors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat Francès

Cauen les pales del Moulin Rouge

Barcelona
LA CELLERA DE TER

Els viveristes demanen que l’ACA els “obri l’aixeta” per no haver de tancar

LA CELLERA DE TER
campdevànol

Un projecte vol convertir el Ripollès en refugi de persones LGTBIQ+

campdevànol
gastronomia

Un ‘mercat’ gastronòmic quedarà obert al Port Vell

Barcelona

S’Agaró, un referent centenari

S’Agaró

El camí de ronda, un regal

s’agaró
Claudio Grande
Cap de l’oposició de Llançà per Alternativa per Llançà (AxL)

“El govern de Junts i el PSC està fent una política continuista”

Llançà
Vicissituds abans, durant i passada la guerra
MOMENTS DIFÍCILS

Vicissituds abans, durant i passada la guerra

Terramar, precedent avantatjat i inconclús
SITGES

Terramar, precedent avantatjat i inconclús