Societat

Sobrecàrrega per haver punxat la llum, possible origen del foc

És la principal hipòtesi de la investigació de l’incendi en un bloc de pisos a Badalona en què van morir tres persones

Cinc ferits continuen ingressats a la Vall d’Hebron, greus però estables

Una sobrecàrrega com a conseqüència que un dels pisos de la primera planta estaria connectat il·legalment a la xarxa elèctrica és la principal hipòtesi de la causa de l’incendi de dissabte en un bloc del barri de Sant Roc de Badalona, segons van explicar fonts properes a la investigació a l’agència ACN. El foc, de gran envergadura, va causar tres morts i una trentena de ferits, cinc dels quals encara estan hospitalitzats en estat greu, però estables.

Els indicis assenyalen la sobrecàrrega elèctrica, si bé la investigació dels Mossos d’Esquadra encara no s’ha tancat. A l’Ajuntament de Badalona no li constava que el pis estigués ocupat ni que hi hagués cap denúncia en aquest sentit com haurien indicat alguns inquilins de la zona. El consistori va declinar ahir fer declaracions sobre el possible origen del foc.

Mentrestant, les tasques a l’edifici continuen. Un equip format per tècnics de l’Ajuntament badaloní i els Bombers de la Generalitat va fer ahir una segona inspecció a l’immoble per analitzar els possibles danys a l’estructura. “Quan tinguem l’aprovació definitiva, acordarem amb les famílies que hi puguin entrar a buscar les seves pertinences”, explicava el segon tinent d’alcalde de Badalona, Jordi Subirana, també responsable de l’àrea de Serveis Socials.

Atenció individualitzada

En paral·lel, responsables dels Serveis Socials i de Protecció Civil del govern de la Generalitat es van reunir amb representants municipals per establir el protocol que se seguirà per atendre les famílies afectades. L’Ajuntament badaloní i el govern català van crear un gabinet de crisi, i un equip de psicòlegs i treballadors socials revisarà cas per cas la situació de la vintena de famílies que viuen a l’immoble afectat, situat al número 244 de l’avinguda del Marquès de Mont-roig. Ho faran, com explicava Subirana, a partir d’entrevistes individualitzades amb els afectats. Només dos dels veïns estan allotjats en un hotel, mentre que la resta s’estan a casa d’amics i familiars. El consistori ha de decidir, en breu, on se’ls reallotja a tots.

Alguns dels veïns es queixaven ahir en declaracions a l’ACN de falta d’informació, ja que no saben quan podran tornar a accedir als seus habitatges. I també lamentaven la falta d’atenció.

L’incendi es va declarar dissabte al matí a la part baixa de l’edifici i es va propagar de manera molt ràpida i virulenta per l’escala de l’immoble, de deu pisos. Les víctimes mortals vivien al vuitè pis i al novè. Per ara, només s’ha pogut identificar un dels finats, una dona de 92 anys que residia a la novena planta.

Pel que fa als ferits, cinc persones continuen ingressades en estat greu, però estan estables, segons va informar ahir l’hospital de la Vall d’Hebron de Barcelona. Un dels quals té pronòstic molt greu; tres més, pronòstic greu, i l’infant de quatre anys que estava a l’UCI pediàtrica està menys greu i evoluciona favorablement. Quant als ferits que estaven ingressats a l’hospital del Mar de Barcelona, ja han estat donats d’alta, segons va informar ahir el mateix centre sanitari.

LA FRASE

Hem creat un gabinet de crisi, i un equip de psicòlegs i treballadors socials revisarà cas per cas
Jordi Subirana
segon tinent d’alcalde badalona

Albiol reparteix culpes

El cap de llista del PP a Badalona, Xavier García Albiol, també diputat al Parlament, va assegurar ahir que el pis on es va originar l’incendi que va posar fi a la vida de tres persones al barri de Sant Roc de la població “és d’una entitat bancària i estava ocupat de manera il·legal”. Albiol sosté que ha pogut confirmar aquesta informació i lamenta que en els últims quatre anys “el govern local s’hagi dedicat a desmantellar” les polítiques que els populars van impulsar durant el seu mandat per combatre aquestes pràctiques. El va fer responsable del foc per haver-se “aliat” amb els ocupes. “Els fa més costat a ells que als veïns”, deia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Cent anys del santuari de Lourdes d’Arenys de Munt

Arenys de Munt
BARCELONA

Una aurora boreal es deixa veure al cel de Catalunya

POLICIAL

Interior tria el comissari en cap, Eduard Sallent, com a major dels Mossos

barcelona
judicial

Arxivada la causa contra els mossos per la pèrdua d’un ull per projectil durant les protestes per Hasél

barcelona
educació

L’escola La Farga, l’Associació Educativa Vall del Terri, Anna Juàrez i Josep Callís reben els Premis Mestres 68

girona
SOCIETAT

Un nen discapacitat espera des del setembre transport sanitari per anar a escola

BARCELONA
església

L’arquebisbat augmenta la pressió pel desallotjament de l’Esperit Sant

barcelona
medi ambient

L’alcaldessa de Gisclareny, nova directora del Parc Natural del Cadí-Moixeró

GISCLARENY
EDUCACIÓ

Malgrat insisteix a ubicar la segona llar d’infants municipal a l’escola Marià Cubí

MALGRAT DE MAR