Societat

Sant Narcís Sud vol un ple del pla integral abans d’eleccions

L’entitat veïnal de la zona creu que tots els partits han de mostrar el seu compromís aquest mandat perquè no sigui “paper mullat”

Reclama una memòria econòmica i un pla d’execució orientatius

L’Associació de Veïns de Sant Narcís Sud reclama a l’Ajuntament de Girona un ple municipal monogràfic sobre el pla integral de Sant Narcís abans de les eleccions municipals del 26 de maig, perquè tots els grups polítics es comprometin en la seva execució. “Pensem que sense un ple abans de les eleccions el pla integral serà paper mullat”, afirma la presidenta de l’associació, Dolors Hernández, que recorda que el tema va arrencar amb un ple monogràfic el 2015, al principi del mandat, i que s’hauria de tancar abans que aquest acabi i puguin canviar els colors polítics dominants. “Volem el compromís del consistori perquè no sabem qui hi haurà després”, subratlla Hernández, que aposta per reunir-se amb els diferents grups municipals abans del ple per explicar-los la seva visió.

Per l’entitat veïnal, en aquest ple s’hauria d’aprovar tant una memòria econòmica orientativa de quin cost global pot tenir tot el pla integral, com un document definint l’execució també orientativa del pla. “Serien estimacions, i en el cas de l’execució es tracta que conjuntament entre Ajuntament i associacions de veïns definim les propostes del pla a curt, mitjà i llarg termini”, explica. Hernández té clar que algunes de les propostes, sorgides justament de la seva associació, seran les de més llarg termini perquè són “molt ambicioses”. Es refereix al pla d’equipaments que volen que es desenvolupi a la zona de la Campsa i la reconnexió del barri amb altres zones veïnes de la ciutat, sobretot amb la nova entrada sud de Girona, que prendrà nou valor d’aquí a uns anys amb la nova Clínica Girona i l’institut Ermessenda. N’hi ha d’altres, però, de caire més social que creu que es poden engegar a curt termini.

La presidenta de l’Associació de Veïns de Sant Narcís Sud té clar que cal aprofitar les 98 propostes sorgides del procés participatiu del pla i creu que la majoria caben perfectament en la definició de model de barri que estan acabant de perfilar les dues associacions de veïns per entregar al consistori. En aquest sentit, des de Sant Narcís Sud es defensa que es vol “un barri residencial, més segur i integrador, respectuós amb la mobilitat i la sostenibilitat”. A banda del pla d’equipaments a la zona Campsa i la reconnexió del barri, reclamen “preservar el comerç de proximitat i les petites empreses ubicades al barri, buscant fórmules per incentivar la creació d’activitats econòmiques”.

LA FRASE

Volem el compromís del consistori abans de les eleccions perquè no sabem qui hi haurà després
Dolors Hernández
presidenta de l’associació de veïns de sant narcís sud

LA DATA

16.11.2015
És el dia
que es va fer el ple municipal extraordinari monogràfic sobre el barri de Sant Narcís.

LA XIFRA

98
propostes
van sorgir durant el procés participatiu del pla integral, que es va tancar el juliol passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.