Societat

Rec Madral es querella contra l’Ajuntament de Llagostera

L’empresa acusa el consistori, la junta de compensació de la Canyera i Aqualia d’apropiació del servei d’aigua de la urbanització

El querellant afirma que part de la seva xarxa ha estat danyada

L’empresa gestora de l’aigua a la urbanització de la Canyera de Llagostera, Rec Madral Companyia d’Aigües SA, ha presentat una querella contra l’Ajuntament del municipi. L’empresa considera que l’equip de govern, de CiU, la junta de compensació del veïnat i Aqualia es van apropiar de la seva xarxa i del servei. Com a indemnització, Rec Madral reclama 534.926,93 euros.

El jutjat d’instrucció número 1 de Girona ha admès la querella, per la qual la magistrada investiga una desena de persones, incloent-hi l’alcalde de Llagostera, Fermí Santamaria (CiU). Els querellats haurien comès delictes de desordre públic, prevaricació, delicte en relació amb el mercat i els consumidors, tràfic d’influències, defraudació i danys.

El 7 de febrer, a declarar

La interlocutòria de la magistrada, de fa una setmana, ha fixat les dates de les declaracions dels investigats. Santamaria ho ha de fer el dijous 7 de febrer a les 12.15 h, i el president del consell rector de la junta de compensació del pla parcial de la Canyera, Leonardo Soler, el 13 de febrer a les 12.15 h. A l’Ajuntament el defensa l’advocat Carles Monguilod. La jutgessa ha demanat informació al consistori i l’ACA.

A instàncies del promotor de la urbanització, fa gairebé 36 anys que Rec Madral va començar a impulsar aigua des dels pous de Can Prats fins a les cases de la Canyera, on hi ha uns 300 habitatges i viuen gairebé un miler de persones. La societat hi ha ofert el servei en alta –des dels pous fins al dipòsit–, i en baixa (del dipòsit fins a les cases de la urbanització).

Rec Madral, amb seu a Llagostera, es considera la concessionària de facto de la urbanització fins al setembre del 2018, quan la junta de compensació li va prendre el servei i va comunicar a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i la Generalitat que Aqualia, que ja treballava al poble, assumiria el servei. Segons la querella, la junta va aprovar la urbanització i la renovació de la xarxa amb un 52,84% de les participacions de l’entitat, “quan havia de ser del 60%”.

El 2012 els representants veïnals i Rec Madral havien acordat renovar la xarxa, i el gestor se n’havia de fer càrrec. Però la junta va optar per tirar endavant un altre projecte i, d’acord amb l’Ajuntament, va adjudicar-lo a Aglomerats Girona el 2016.

Quan l’octubre del 2018 personal de Rec Madral va intervenir per una avaria a la Canyera, va topar amb la negativa de l’adjudicatària de les obres. A més, segons el querellant, la constructora li hauria destruït canonades de la xarxa.

Fa deu dies, Carles Mallart, un dels responsables de Rec Madral, va declarar com a investigat al jutjat número 4 de Santa Coloma de Farners per suposades irregularitats en el servei a Vidreres (Selva).

LA XIFRA

8
persones
investigades per la querella de Rec Madral, a banda dels representants de dues altres societats.

LA DATA

03.12.83
Va ser
el dia que Rec Madral va registrar a la Generalitat, i a nom seu, les instal·lacions de la Canyera de Llagostera.

LA FRASE

Estic molt tranquil. Qualsevol actuació feta [a la Canyera] ha tingut l’aval dels nostres assessors
Fermí Santamaria
alcalde de Llagostera (CiU)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Urbanisme

La reforma de Balmes s’estén fins a General Mitre

Barcelona
Infraestructures i Serveis

Territori reforça diverses línies d’autobusos interurbans

Barcelona
GIRONA

L’Ajuntament s’adhereix a la Setmana Sense Soroll

GIRONA
Infraestructures i serveis

Territori avalua si és factible la connexió entre Sabadell i Castellar amb ferrocarrils

Sabadell
sant aniol de finestres

Nova ruta de bus fins a les Planes d’Hostoles els dies de mercat

sant aniol de finestres
girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida
Informe d'AI

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona