Ja és temps de flors

Girona cobreix de color 128 patis, monuments i espais de la ciutat, en la seva 55a exposició de flors

Girona té una manera molt especial de festejar la primavera. Cada any, durant la primera quinzena de maig, la ciutat engalana carrers, places, patis i jardins del Barri Vell amb motiu de l'exposició de flors, una oportunitat única de conèixer la riquesa arquitectònica gironina i de gaudir d'alguns dels seus indrets més emblemàtics, sobretot al voltant de la catedral. Girona, temps de flors, que aquest any, del 8 al 16 de maig, arriba a la 55a edició, va començar l'any 1954 al Saló de Descans de l'ajuntament i es va anar ampliant a nous espais, començant per l'església de Sant Pere de Galligants i continuant per la plaça dels Jurats, la catedral, el convent i el claustre de Sant Domènec, la capella de Sant Nicolau, l'església de Sant Lluc, la de Santa Llúcia, la Torre Gironella i els jardins dels Alemanys, a més de diversos patis de finques privades que s'han anat incorporant al recorregut floral per obrir-se al públic i mostrar tot el seu interès històric i artístic, desconegut fins i tot per la majoria dels gironins.

Aquest any un total de 128 espais i més de 150 propostes artístiques cobriran la ciutat de color, olors i formes, en el que s'ha convertit en una esplèndida i immensa mostra floral, de ressò internacional, visitada per prop de mig milió de persones, i que ha situat la ciutat en el calendari estacional dels grans esdeveniments culturals de Catalunya.

De les 33 exposicions florals, les grans novetats de l'edició d'enguany de Girona, temps de flors són les incorporacions al recorregut floral de l'església de Sant Feliu, que s'obre als visitants amb motiu de l'acabament de les obres de restauració i rehabilitació, i la plaça dels Apòstols, com a complement d'un dels espais més esperats de l'exposició: l'escalinata de la catedral. Els muntatges florals de l'església de Sant Feliu s'instal·laran a l'altar major i a la capella del Remei, a la placeta de la pujada de Sant Feliu i a les escalinates nord i principal, així com a la plaça Torre del Campanar.

Pel que fa als patis decorats, aquest any es podran visitar la plaça del Vern; la de Ferrater Mora (biblioteca de la UdG); la subdelegació del govern, antic banc d'Espanya, i la casa Xavier Piña, al carrer Nou, el pati de la qual ofereix l'oportunitat de descobrir les ruïnes de l'antic convent de Sant Francesc.

Però les flors no són l'únic atractiu de Girona, temps de flors: més de mig centenar d'activitats complementaran la suggeridora oferta d'aquest any.

PER ARRIBAR-HI

A Girona s'hi pot arribar, per carretera, per l'AP-7, l'N-II o la C-25, amb tren (www.renfe.es) o amb autocar (www.teisa-bus.com).

DADES D'INTERÈS

Dates. Del 8 al 16 de maig.
Edició. 55a
Horari. De 10.00 h a 21.00 h
Inauguració. El dia 8 de maig, a les 11.00 h, a les escales de la catedral.
Altres. Servei de bus especial - Línia 7. Sortides cada mitja hora des de: Estació d'autobusos-Renfe, pl. Catalunya, pl. Sant Domènec i Torre Gironella.

ADRECES D'INTERÈS

Oficina de Turisme de Girona. Joan Maragall, 2 Tel. 872 975 975 www.gironatempsdeflors.cat
Ajuntament de Girona Plaça del Vi, 1 Tel. 972 419 000 / 972 419 010. www.girona.cat
Servei de bus www.girona.cat/bus


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona

Els Manaies entreguen el penó a Joan Alenyà que ja el custodia

GIRONA
SOCIETAT

L’electricitat, el gas i aigua, els serveis amb més reclamacions al Vallès Oriental

GRANOLLERS
estats units

El vaixell que va fer caure el pont té 56 contenidors amb materials perillosos

barcelona