Societat

Insten la Generalitat a aclarir el retorn a les residències

Salut ha de fixar la tornada d’usuaris i les visites

Ara hi ha 713 persones grans en domicilis de familiars

La Generalitat ultima un pla de desescalada a les residències de la tercera edat, en el qual ha de detallar quan podran tornar-hi els usuaris que estan acollits per familiars als seus domicilis per no ser infectats amb el virus i també l’obertura a les visites. Actualment hi ha 713 persones dependents acollides en cases particulars, i des del Departament de Treball i Famílies s’informava ahir que el retorn serà progressiu i que s’haurà de mirar cas per cas, ja que en la majoria de centres hi ha persones positives de la Covid-19, asimptomàtiques i aïllades en espais.

L’actual inconcreció de l’administració, però, està creant angoixes entre familiars que s’han de reincorporar a la feina i han de deixar la persona al centre, o en els usuaris que no saben quan podran tornar-hi. Aquest és el cas de Joan, usuari de la residència Alchemika de Barcelona: un familiar el va treure del centre el 8 d’abril passat, després de passar la quarantena al centre i al domicili, tal com ordenava la Generalitat. A finals d’abril va tenir una infecció intestinal i va ser ingressat a l’hospital 2 de Maig, on continua tot i que ja està curat i on li han fet les proves de la Covid-19 i ha donat negatiu. En el seu cas, se li ofereix un centre pont fins que pugui tornar a la seva residència, sense saber cap data. Hi ha altres usuaris que esperen en hospitals la tornada a les residències. El Departament de Treball insistia ahir que, tal com van anunciar, cap usuari no perdrà la seva plaça ni se’ls cobra la quota.

L’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA) va presentar, la setmana passada, un pla de desconfinament, en tres fases de quinze dies cadascuna, per recuperar una certa normalitat als centres que estan aïllats des del 12 de març passat, sempre que es garanteixin mesures de seguretat per a usuaris i treballadors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia