Societat

Almenys vuit morts, set alumnes i un mestre, en un tiroteig en una escola russa

L’atacant, detingut, té 19 anys i és un exalumne del centre

Va comprar l’arma de manera legal

Alguns joves van intentar fugir llançant-se al buit per una finestra

ššAdolescents saltant al buit per les finestres és la imatge de la tragèdia viscuda ahir a l’escola 175 de Kazan, a la República del Tatarstan, un dels subjectes de la Federació Russa. Un jove de 19 anys va entrar a l’institut per la porta principal armat amb un fusell automàtic. Sense dir ni una paraula a ningú, va obrir foc indiscriminadament contra tothom que es trobava al seu pas i va matar set estudiants d’entre 13 i 14 anys i un mestre. A més dels morts, hi hauria també almenys vint ferits, divuit dels quals són menors i sis d’ells es troben ingressats en diversos centres hospitalaris en estat crític.

Alguns estudiants van intentar escapar de l’horror llançant-se al buit des de les finestres del tercer pis del centre, la qual cosa va provocar la mort d’almenys dos d’ells. En el moment de l’atac, hi havia 714 alumnes a l’escola, creada el 2006, i uns 70 treballadors, 52 dels quals eren professors.

L’atacant, que va ser detingut, ha estat identificat com a Ilnazh Galiaviev, que havia acabat els seus estudis fa quatre anys en el mateix institut i ja anava a la universitat. En el moment de tancar aquesta edició, es desconeixien encara els motius que l’havien dut a assaltar la seva antiga escola. Les autoritats han obert una investigació per “assassinat”, que de moment exclou un motiu de naturalesa “terrorista”, segons va informar el Comitè d’Investigació de Rússia en un comunicat. Només se sap que va comprar l’arma de manera legal i que tenia permís d’armes, segons va admetre el president de la República del Tatarstan, Rustam Minnikhànov, a la televisió pública local.

Després d’expressar el seu condol a les famílies de les víctimes, el president de Rússia, Vladímir Putin, va anunciar una revisió de la normativa sobre els permisos d’armes i el tipus d’armes que pot adquirir la població. Segons el portaveu del Kremlin, Dmitri Peskov, “passa que a vegades es registren com a armes de caça armes que en alguns països es fan servir com a armes d’assalt”. A més, les autoritats locals analitzaran l’eficàcia de les mesures de seguretat que es van adoptar abans del tiroteig i l’Ajuntament de la ciutat va ordenar reforçar la seguretat de tots els centres educatius.

Aquest és el tiroteig més greu que s’ha registrat des del 2018 en una escola de la Federació Russa, on aquesta mena d’incidents són relativament inusuals, tot i que el nombre d’accions violentes que involucren estudiants ha anat en augment en els darrers anys. Només el 2018 es van registrar cinc incidents violents en què hi havia menors implicats, el més greu de tots va tenir lloc el 17 d’octubre, quan un estudiant va irrompre armat a l’institut politècnic de la ciutat de Kertx (Crimea), va matar 20 persones, en va ferir 50 més i posteriorment es va suïcidar. L’alumne, que segons les autoritats era víctima d’assetjament escolar, va obrir foc de manera indiscriminada contra els seus companys amb una arma automàtica i va fer esclatar una bomba casolana a l’edifici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES
societat

L’Ajuntament reforçarà les línies de bus i ampliarà les restriccions de trànsit al voltant del Park Güell

barcelona
PORQUERES

Fase final de la recollida de propostes dels pressupostos participatius

PORQUERES

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS