Societat

Sense solució a les molèsties que causa un local nocturn

Veïns de Pedret denuncien que la discoteca va estar oberta fins més enllà de migdia el primer dia de l’any

Els veïns afectats per les molèsties que causa una discoteca al barri de Pedret de Girona asseguren que els problemes no han disminuït malgrat les reiterades queixes i denúncies. Expliquen que la policia aixeca acta de les molèsties que ocasiona el local, però que l’Ajuntament no actua per posar-hi solució. “No sembla que aquest tema sigui prioritari per al consistori”, assegura un dels veïns afectats.

Els problemes es van agreujar la nit de Cap d’Any perquè el local, tal com havia anunciat a les xarxes socials, no va tancar fins a quarts d’una del migdia. Per als veïns, es tracta d’un incompliment flagrant de l’horari d’obertura, tot i que no és la primera vegada que passa. Alguns dies, la discoteca continua oberta durant el matí, i serveix esmorzars mentre continua la festa: “L’Ajuntament ens dius que no té doble llicència. Si no en té, com és que se li permet continuar obrint més enllà de l’horari legal?” Un veí explica que ha presentat dues sol·licituds perquè l’Ajuntament vingui a fer una prova de sonometria per avaluar si el local, que assegura que no està insonoritzat, supera el volum de decibels permesos: “Han passat dos anys des que vaig presentar la primera sol·licitud, però no ha vingut ningú a mirar-s’ho.” Els veïns, a més, asseguren que reben amenaces i insults si surten a les finestres, i que es produeixen destrosses a vehicles i mobiliari urbà. A part dels problemes habituals, diumenge al matí els Mossos van detenir un home que brandava un ganivet amb actitud amenaçadora, i també es va produir una segona detenció.

Els veïns mostren la seva indignació amb el consistori: “Un policia em va dir que amb la meitat de les actes que han obert, la discoteca ja hauria d’estar tancada, però per alguna raó es van acumulant i no passa res. Els propietaris tanquen quan volen i apugen el volum quan volen.” Eduard Berloso, regidor de Seguretat de l’Ajuntament, va avançar ahir que la setmana que ve convocarà una reunió amb els propietaris d’aquest local i d’un altre bar del barri que també provoca queixes, amb l’objectiu de trobar una “solució definitiva” al problema: “Els veïns tenen tot el seu dret al descans”, assegura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia