Societat

salut

Salut reconeix una “alta afectació” de la vaga

La protesta dels metges fa cancelar 7.000 actes mèdics

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Ramon Canal, ha admès que els dos dies de vaga mèdica han tingut una “alta afectació assistencial” en l’activitat programada, amb 5.000 agendes de visites de facultatius anul·lades i unes 2.000 cirurgies ajornades.

La segona jornada de vaga convocada per Metges de Catalunya (MC) ha tingut un seguiment molt similar que el primer dia, amb un 26% de seguiment en el conjunt de centres sanitaris i amb una major afectació en l’atenció primària, on ha arribat al 32,45%, segons les dades del Departament de Salut.

En declaracions als mitjans de comunicació, Canal ha admès “una alta afectació en l’activitat programada”, sobretot en l’atenció primària, amb l’anul·lació en els dos dies d’unes 5.000 agendes (que cadascuna d’elles pot incloure entorn a 20 o més cites).

També hi ha hagut afectació en la cirurgies en hospitals, ja que s’han hagut de reprogramar unes 2.000 operacions, totes elles ajornables perquè tota l’activitat urgent i considerada de risc vital s’ha mantingut amb normalitat, ha puntualitzat.

Canal ha admès que el seguiment de la vaga ha tingut una afectació assistencial -procediments o visites que no s’han arribat a fer per falta de personal- del voltant d’un 30%, encara que en alguns centres ha pogut arribar al 50%.

Després dels dos dies de mobilitzacions, Canal ha recordat que demà es reprèn la negociació entre MC i el Departament de Salut, i ha admès que el context ha canviat respecte a l’anterior trobada entre les parts del passat dimarts. “S’ha constatat que un gran segment dels metges estan cansats i enfadats”, per la qual cosa caldrà seguir treballant per “trobar solucions”, ha ressaltat.

El director del CatSalut ha confiat que es pugui arribar a un acord amb Metges de Catalunya abans de la propera vaga, prevista en format d’aturades parcials l’1, 2 i 3 de febrer: “En les vagues al món sanitari s’arriba a un punt en el qual ja no tothom se sent a gust i cal trobar solucions perquè el pacient no quedi afectat”, ha afirmat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona