Societat

Cues a l’AP-7 en l’operació sortida de Sant Joan

L’A-2, la C-32, la C-33, la C-16, la C-17 i les Rondes de Barcelona són algunes de les vies amb més ocupació

Trànsit preveu que uns 460.000 vehicles surtin de l’àrea metropolitana de Barcelona

A primera hora de la tarda d’aquest divendres s’han produït les primeres aturades a l’inici de l’operació sortida amb motiu de la revetlla de Sant Joan, sobretot als accessos a Barcelona. Fins a les vuit del vespre havien sortit uns 160.000 vehicles de l’àrea metropolitana, un terç dels previstos.

La via on hi ha més complicacions és, com s’esperava, l’AP-7, que suma més de 50 Km de retencions a diversos trams. En sentit sud s’ha produït congestió entre Sant Cugat i Gelida i de Barberà a la Roca del Vallès cap al nord. Entre el Papiol i Martorell, un camió avariat ha provocat aturades d’11 Km cap a Tarragona. També hi ha un parell de Km de retencions entre Santa Margarida i els Monjos, també en sentit sud.

També hi ha hagut aturades a la C-32 entre Montgat i Mataró cap al nord, i entre Esplugues i Sant Boi de Llobregat cap al sud; a la C-17 a Parets del Vallès; a la C-55 entre monistrol de Montserrat i Castellgalí cap a Manresa; a la C-16 entre Rubí i Terrassa i entre Vacarisses i el Vilar també cap a Manresa; a l’ A-2 als accessos a Barcelona; a la C- 33 entre Montcada i Reixach i Parets del Vallès, i a les Rondes de la capital catalana.

A les comarques gironines s’han registrat retencions a l’AP-7 a Maçanet cap al nord; a la C-35 a Llagostera cap a Platja d’Aro; a la C-65 de Llagostera a Cassà de la Selva en sentit Santa Cristina d’Aro i a la GI-600 de Blanes a Tordera.

A més, un accident la C-17 a la Garriga ha obligat a interrompre la circulació en sentit nord i provoca cues de més de 3 Km. Una altra topada al carril esquerre de la C-32 a Sant Vicenç de Montalt ha deixat obert només un carril cap a Girona.

També s’ha hagut de tallar la C-31b entre Vila-seca i Tarragona en sentit Salou per un autocar avariat.

El Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que entre les tres de la tarda d’aquest divendres i la mateixa hora de dissabte uns 460.000 vehiclessortiran de l’àrea metropolitana de Barcelona. La coincidència de l’operació sortida del cap de setmana amb molts desplaçaments locals aquesta tarda i nit per la revetlla de Sant Joan pot generar complicacions viàries a diversos punts de la xarxa viària catalana.

També es preveuen complicacions en l’operació tornada de diumenge, 25 de juny, quan al voltant de 260.000 vehicles es desplaçaran cap a l’àrea de la capital catalana entre les dotze del migdia i la mitjanit.

Trànsit ha establert mesures especials per reduir les congestions com un carril addicional entre Montornès del Vallès i Sils, de 53 quilòmetres en direcció Girona. La via estarà controlada per vols d’helicòpter i patrullatge dels Mossos d’Esquadra, i es quedarà operativa a partir de les tres de la tarda del divendres. En sentit sud, entre Barcelona i Gelida (Alt Penedès), es posarà un límit de velocitat a 80 quilòmetres per controlar millor el trànsit. Si hi hagués algun accident en sentit sud, s’habilitaria un carril addicional entre Sant Sadurní d’Anoia i el Vendrell (Baix Penedès).

Els Mossos d’Esquadra realitzaran uns 700 controls viaris a les zones amb major nombre de desplaçaments i en els nuclis urbans, en els quals hi participaran prop de 400 efectius de trànsit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Les assignatures pendents

Girona
Societat

“La gent se’m queda mirant fixament”

Badalona
comerç

Més facilitats als xinesos perquè comprin

Barcelona
Vallfogona de ripollès/ Planoles

Porta a porta dels alumnes per fomentar l’estalvi d’aigua

Vallfogona/ Planoles
Olot

La Garrotxa vol aprendre de la mobilitat de Pontevedra

Olot
Administracions

El Suprem obliga el Prat a treure aparcament de la platja

El Prat de Llobregat
societat

Nou pas per a la construcció de l’institut Cal Maiol

barcelona
Bisharo Ali Hussein
Activista dels drets humans feminista

“Els homes volen controlar la sexualitat i el cos de la dona”

Girona

CADERSEM passa a formar part del GRUP E-COORDINA