Societat

GIRONA

Un any i mig de retard en el nou pàrquing de Mas Gri

La posada en servei del nou pàrquing dissuasiu de Mas Gri, a l’entrada sud de Girona, haurà d’esperar fins al juny del 2025. L’Ajuntament ha demanat una pròrroga al govern espanyol per acabar les obres un any i mig més tard del que estava previst, a finals d’aquest any. D’aquesta manera, l’equip de govern mantindria la subvenció concedida dels fons Next Generation.

Amb un decret d’alcaldia del 12 de setembre, els gestors municipals, de Guanyem, Junts i ERC, han sol·licitat al Ministeri de Mobilitat, Transports i Agenda Urbana la pròrroga tenint en compte que preveuen aprovar, de manera inicial, el projecte el gener del 2024, segons fonts municipals.

La iniciativa es va presentar públicament el 7 d’octubre del 2021, amb Marta Madrenas d’alcaldessa i Marta Sureda de regidora de Mobilitat, totes dues de Junts. Aquell dia ja es vinculava el pàrquing a un bus llançadora fins a la plaça Marquès de Camps.

Més de mig milió

L’aparcament ja formava part del pla municipal de mobilitat urbana aprovat per ple el desembre del 2014. L’anterior equip de govern, de Junts i ERC, va incloure l’obra en les sol·licituds de fons europeus. El cost és de 552.190,08 euros i la subvenció concedida és de 496.971,07 euros. En mobilitat, el consistori també ha rebut un ajut europeu de 400.00 euros per a dos busos elèctrics, que haurien de funcionar d’aquí a poques setmanes.

El projecte amb què treballa l’Ajuntament de Girona és l’adequació del terreny on hi havia hagut el Centre Verd, que serà un aparcament per a 250 vehicles. L’espai tindria un sistema de videovigilància, càmeres de seguretat i lector de matrícules. També inclou la connexió del carril bici entre l’Avellaneda i el final del carrer Barcelona (a tocar de la nova Clínica Girona).

La construcció del pàrquing té a veure, també, amb la modificació puntual número 81 del pla general de Girona. L’aprovació definitiva de la modificació, l’abril passat, anava adreçada a pal·liar els efectes d’una sentència contrària del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) sobre la llicència municipal concedida al Leroy Merlin, al sector de Can Turon.

La reordenació d’usos que implica el canvi n. 81 del pla general incloïa el pàrquing dissuasiu de Mas Gri. L’endarreriment en l’elaboració del projecte es deuria, entre altres raons, a informes de Protecció Civil que alertaven de la proximitat de l’aparcament a la via del tren.

Ocupació alta

Des d’obertura de la Clínica Girona l’abril del 2022, el pàrquing té una ocupació alta els dies laborables perquè és utilitzat per personal i pacients i familiars del centre mèdic –abans l’espai era infrautilitzat–. Els dies de partit del Girona també hi ha molts cotxes.

La portaveu del PSC, Sílvia Paneque, lamenta “moltíssim” que una obra “fonamental” en la reducció d’emissions com és l’aparcament “s’allargui en el temps”. “És una llàstima i una obra prioritària a l’hora de reduir les emissions.” A més lamenta que els edils del grup no puguin accedir a expedients que no van al ple.

LA XIFRA

250
places
tindrà el futur pàrquing dissuasiu de Mas Gri, amb sistema de videovigilància i càmeres de seguretat.

LA DATA

07.10.21
és el dia
que l’anterior equip de govern va presentar el projecte del pàrquing de Mas Gri per rebre fons europeus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

tecnologia

Un altaveu dissenyat per resistir les aventures de tot l’estiu

Barcelona

Signat el conveni amb Enric Ruiz per construir el Centre Cultural d’Arquitectura

figueres
Societat

Lleida aprova la renovació urgent del contracte de jardineria

Lleida
Ciències

Mor el psiquiatre i jesuïta Jordi Font i Rodon, reconegut amb la Creu de Sant Jordi (2003)

Salellas defensa la proposta urbanística pel nou Campus de Salut

GIRONA
medi ambient

Més de 600.000 afectats a la Xina pel tifó Gaemi, que va deixar 5 morts a Taiwan

barcelona
Energia

Declaració d’Impacte Ambiental a tres parcs eòlics a l’Ebre

Batea
judicial

Amnistiat Adrián Sas, l’activista condemnat per agredir dos mossos en l’aniversari de l’1-O

barcelona
societat

Un centenar de persones assisteixen a l'acte de record de la Carla

girona