Societat

índia

Modi inaugura un controvertit temple hindú abans de les eleccions

Ha estat construït sobre les runes d’una mesquita fa més de trenta anys

El primer ministre de l’Índia compleix una vella promesa als nacionalistes hindús amb la qual espera obtenir un tercer mandat

El primer ministre de l’Índia, Narendra Modi, ha inaugurat aquest dilluns a la ciutat d’Ajodhya, al nord del país, un controvertit temple hindú construït sobre les runes d’una mesquita destruïda fa més de trenta anys, informa l’agència Efe.

Modi compleix, així, una vella promesa als nacionalistes hindús, amb la qual el seu partit, el governant Bharatiya Janata Party (BJP), espera obtenir el tercer mandat consecutiu en les eleccions previstes per aquest any.

La inauguració del temple, consagrat al déu Rama, és vist com l’inici de la campanya electoral per part del primer ministre, acusat de defensar la supremacia hindú en un país oficialment secular. S’espera que el partit nacionalista hindú de Modi torni a recórrer a la religió per treure avantatge en les pròximes generals previstes entre l’abril i el maig que ve.

El Partit Bharatiya Janata ha convertit en un esdeveniment nacional la inauguració del temple a Ayodhya, una petita ciutat del nord del país que ha estat focus de tensions en el passat. Molts dels seguidors de Modi el consideren responsable de restaurar l’orgull hindú a l’Índia, on els musulmans suposen poc més del 14% de la població.

Situat a la riba del riu Sarayu, l’agència Efe explica que el nou temple ha estat construït on hi havia una mesquita del segle XVI destruïda el 1992 per una multitud de seguidors hinduistes en el marc d’una campanya liderada per una organització extremista hindú i l’ara governant Partit Bharatiya Janata de Modi.

La destrucció de la mesquita va anar seguida d’una onada de violència entre hindús i musulmans en què van morir 2.000 persones, la majoria membres d’aquesta última comunitat. Segons els hindús, la mesquita s’alçava sobre un temple anterior, que marcava el lloc exacte de naixement del déu Rama i el Tribunal Suprem de l’Índia va avalar aquesta versió en una polèmica sentència el 2019, permetent la construcció del nou temple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva