Societat

Capdevila no s'entén amb Cabrera en la reunió per reclamar més diners per a la dependència

La consellera d'Acció Social i Ciutadania de la Generalitat, Carme Capdevila, ha afirmat avui que si el govern espanyol no assumeix un compromís de més finançament per a Catalunya "difícilment podrà garantir l'entrada d'un nou nivell de dependència" en l'aplicació de la llei estatal que ha de garantir l'assistència als afectats. Inicialment s'ha atès els gran dependents, però s'havia anunciat que afectats de graus inferiors també podrien rebre alguna prestació en una segona fase.

Capdevila ha pintat negre el panorama aquest dimecres, després d'una reunió a Madrid amb la ministra d'Educació, Política Social i Esport, Mercedes Cabrera. La consellera ha sortit de la trobada "decebuda".

 Segons Capdevila, els grans dependents ja reben les prestacions, però és "manifestament insuficient" l'aportació que el govern espanyol per al desplegament de la llei. Per això ha qualificat de "gran desproporció" el que inverteix la Generalitat i el que hi posa l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero. La norma estableix que administració central i autonòmiques haurien d'aportar cadascun el 50% del total.

Capdevila ha tornat a reivindicar a Cabrera "la necessitat de revisar el sistema de finançament", un diagnòstic que comparteix Cabrera, segons ha explicat la conselleria d'Acció Social i Ciutadania en un comunicat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Es vol fomentar l’ús del català en el sector de la bicicleta

girona
societat

Nova protesta dels funcionaris de presons a Brians

Sant Esteve Sesrovires

Mifas ajuda els afectats per un accident de trànsit a ser autònoms

GIRONA

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES