Societat

La consellera d'Acció Social reconeix que no hi ha cap acord per millorar el finançament de la llei de la dependència

La consellera d'Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha reconegut que no hi ha acord per millorar el finançament de la Llei de dependència. Capdevila assegura que tots aquells que hagin estat reconeguts per rebre el servei, el rebran, perquè és el reconeixement d'un dret i això "no està en perill", però pot passar que es dilati d'un a tres mesos el pagament dels serveis si no es millora el finançament.

Després de la reunió del Consell Territorial del Sistema per a l'Autonomia i Atenció a la Dependència que avui s'ha celebrat a Madrid, el govern espanyol i les Comunitats Autònomes (CCAA) han acordat els decrets que fixaran els criteris de qualitat dels centres residencials i serveis, així com la coparticipació dels beneficiaris en el cofinançament de les prestacions. Pel que fa a l'acord sobre els criteris de qualitat dels centres i els seus professionals, s'ha marcat l'objectiu que el 100% del personal estigui en possessió d'una titulació en el període 2009-2015, ja que ara només el 30% dels professionals que treballen en aquest sector té títol.

Aquests acords no es traduiran en un reial decret sinó que es tracta d'un "acord de mínims" comú a tot l'Estat espanyol.

Un calendari
La ministra de Polítiques Socials, Mercedes Cabrera, s'ha compromès a marcar un calendari per canviar el model de finançament de la Llei de la dependència, encara que ha anunciat que li falta informació d'algunes autonomies. Davant d'això, Capdevila ha remarcat que aquest no és el cas de Catalunya.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
sequera

Les pluges revifen els cabals i aporten els primers 7 hm³ als pantans

barcelona
territori

Olost es planteja marxar del Lluçanès quan no fa un any de la creació de la comarca

olost

S’anul·la la Fira de l’1 de Maig per pluja

olot
CAMPRODON

Obren la convocatòria per accedir a 11 habitatges de lloguer social

CAMPRODON
Urbanisme

Adjudicades les obres per renaturalitzar espais i millorar l’enllumenat a la Pineda

Vila-seca
unió europea

Brussel·les investiga Meta per no combatre la desinformació

barcelona

Ane Movilla és la nova presidenta de Turisme Rural Girona

girona

Més de cinc milions per soterrar o desplaçar línies d’alta tensió a Reus, Begues i Rubí

Barcelona
educació

El govern ratifica l’acord per revertir les retallades del personal docent

barcelona