Societat

La vacunació contar la grip nova per a les embarassades sanes es podria endarrerir

Marina Geli diu que el debat sobre aquest col·lectiu queda pendent de la disponibilitat de vacunes

La vacuna contra la grip nova es començarà a dispensar als col·lectius de risc a mitjans de novembre –previsiblement el dia 16–, però les embarassades sanes només la rebran si les agències sanitàries han dictaminat abans que és "segura" per a aquest sector de la població. Aquesta és una de les qüestions que analitza aquest dijous el Consell Interterritorial de Salut, on s'ha d'acabar de definir l'estratègia de vacunació. La consellera de Salut, Marina Geli, ha apuntat que es vacunaran persones amb patologies i serveis d'emergència. "El debat sobre les embarassades sanes queda pendent de la disponibilitat de vacunes a la fitxa tècnica de les agències europees i de la disponibilitat de vacunes amb seguretat".

La consellera ha explicat que aquesta campanya de vacunació serà "restrictiva". Rebran la vacuna el personal d'emergència (serveis sanitaris, bombers i policia) i persones amb malalties cròniques de més de sis mesos d'edat, però cal veure si ja es pot anunciar en el cas de les dones embarassades sanes, perquè, segons ha explicat Geli, la setmana passada l'Agència Espanyola del Medicament "encara no havia presentat les seves fitxes tècniques i les recomanacions".

Tot plegat es discuteix aquest dijous al Consell Interterritorial de Salut, on s'analitzarà si caldrà administrar una sola dosi de vacuna o bé dues. El govern espanyol i les administracions també han d'aprovar el retorn dels medicaments antivirals, especialment el Tamiflú, a les farmàcies, és a dir, al canal privat, al novembre. El Tamiflú es va retirar de les farmàcies de manera estratègica ara fa mig any. La seva dispensació a les farmàcies serà exclusivament amb recepta.

El Consell Interterritorial de Salut també aprova aquest dijous una estratègia contra el càncer dissenyada pel doctor Borràs. També revisarà un informe de salut dental de tota la població espanyola i analitzarà l'estat de les llistes d'espera a la sanitat pública.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.