Societat

Catalunya ha homologat 30.000 carnets de conduir a estrangers el 2008

Trànsit

Les direccions provincials de Trànsit de Catalunya han homologat 29.585 carnets de conduir estrangers entre gener i setembre del 2008, respecte dels 32.176 de tot el 2007, seguint, de moment, la tendència a la baixa des de l'any 2004.

En aquest període, a Barcelona s'han canviat 20.042 permisos, xifra que ja supera la del 2007, tot i que des de 2004 -any que es va registrar un fort increment en les quatre demarcacions- la xifra de canvis ha anat disminuint, segons dades de la Direcció als quals ha tingut accés Europa Press.

Aquest any, a Girona hi ha hagut 4.169 canvis; a Tarragona, 3.491, i a Lleida, 1.883, xifres que són de moment inferiors a 2007. A la capital catalana, el 2008, els mesos que s'han canviat més permisos han estat el maig, el juny i el juliol -amb 2.771, 2.411 i 2.351, respectivament-, i el mes amb menys va ser l'agost, amb 1.738.

La subcap de Trànsit de Barcelona, María Teresa García-Herrero, ha explicat que aquesta xifra engloba als estrangers comunitaris i als extracomunitaris de països amb els quals Espanya té signat un conveni, com Suïssa, Andorra, Corea del Sud, el Japó, Algèria, Croàcia, Marroc i la majoria de països de l' Amèrica Llatina.

En el cas dels conductors comunitaris, es canvia "de manera automàtica", sense necessitat de passar cap prova teòrica o pràctica. Els conductors extracomunitaris amb conveni poden obtenir el canvi sense passar cap examen en el cas dels permisos de turisme i motocicleta, tot i que han examinar-se per a vehicles professionals. Tot i això, en el cas de Suïssa, Andorra, Corea del Sud i el Japó, el canvi també és automàtic.

Els extracomunitaris de països amb els quals Espanya no té signat un conveni en aquesta matèria han de passar l'examen teòric-pràctic ordinari, si bé si ho sol·liciten, una vegada aproven se'ls poden reconèixer els anys d'antiguitat de conducció que tenien al seu país per no haver de ser conductor novell i obtenir beneficis en l'assegurança.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.