Societat

La Coordinadora Anticementeri Nuclear creu que l'opció de Zarra és “una cortina de fum”

La CANC creu que Ascó “continua sent el principal candidat”

Els antinuclears exigeixen al govern espanyol que “desestimi definitivament” la candidatura del municipi de la Ribera d'Ebre

La Coordinadora Anticementiri Nuclear de Catalunya (CANC) creu que l'opció de Zarra, a València per acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC) de residus nuclears que ha avançat avui el govern espanyol és “una cortina de fum”.

En un comunicat, l'entitat ha insistit que Ascó (Ribera d'Ebre) “continua sent el principal candidat” per acollir el cementiri nuclear, de manera que parlant de Zarra “volen guanyar temps per allargar la presa de decisió fins a després dels comicis catalans”, així com “desviar l'atenció i desmobilitzar la ciutadania de Catalunya”. La CANC ha afirmat que, fins que la decisió sobre la ubicació del MTC no sigui ferma, continuarà mobilitzant-se.

Així, la Coordinadora ha tornat a exigir al govern espanyol que “desestimi definitivament la candidatura d'Ascó” i compleixi així amb l'acord de “respectar el posicionament de les comunitats autònomes i els territoris afectats” pres pel Congrés dels Diputats i el Senat.

La coordinadora també ha volgut fer una crida a la ciutadania i als partits polítics catalans per “defensar els acords presos per les institucions i la societat catalanes”, que “han expressat clara i rotundament la seva oposició a aquesta instal·lació” a Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.