Societat

Religió

Tots a la mateixa taula

Els sikhs de Badalona reuneixen líders religiosos catalans, dels EUA i Escòcia en un dinar

Als estrangers els sorprèn la implicació de l'administració en el diàleg interreligiós

El dinar de germanor al temple sikh de Badalona, on hi ha la tercera comunitat sikh més gran de Catalunya, va ser, dilluns passat, un dels últims actes de la visita que un grup de líders i representants religiosos de Nova York i Glasgow han fet a Barcelona per conèixer de prop la realitat interreligiosa del nostre país. El dinar, que va donar l'oportunitat a la comunitat sikh de convidar els seus visitants, una de les seves tradicions, resumeix molt bé el clima d'entesa que hi ha hagut en tot el viatge, segons explica Unescocat, entitat organitzadora de la trobada. El viatge de les delegacions americana i escocesa retornava la visita que l'any passat van fer líders religiosos catalans a la ciutat dels gratacels amb l'objectiu d'intercanviar experiències.

“Se n'han anat molt contents i nosaltres també hem quedat molt contents”, explica Manuel Pérez Browne, tècnic de la consultoria d'Unescocat. Destaca que als visitants estrangers els ha sorprès especialment “les relacions de les diferents religions amb les nostres administracions”. “El fet que hi hagi un departament d'Afers Religiosos al govern o departaments similars a l'Ajuntament de Barcelona i Badalona els ha deixat parats perquè ells no ho tenen”, assegura Pérez Browne. També els ha sorprès, diu el tècnic, la interacció de les diferents religions als barris amb altres entitats “més enllà del fet religiós”. Tot això ho van poder veure in situ als multiculturals barris del Raval o de Sant Roc, a Badalona (on van anar de visita, precisament, després del dinar amb els sikhs). “Els sorprèn que els líders religiosos tinguin relació amb la policia, amb agents socials, amb educadors, amb els líders de les altres religions o amb entitats que treballen pel diàleg interreligiós, i que s'organitzin coses més enllà d'un fet estrictament religiós”, explicita Pérez Browne. Unescocat assegura que els líders religiosos novaiorquesos “han entès millor aquest any el que els explicàvem l'any passat: que aquí sovint hi ha problemes per obrir mesquites. El cas és que ara ells s'han trobat amb el mateix problema en tirar endavant el projecte de la mesquita de la Zona Zero”. “El fet que, en el fons, compartim molts problemes i ens trobem amb moltes situacions similars ens reconforta i ens fa pensar conjuntament en maneres de solucionar-ho”, resumeix Pérez Browne.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.