Societat

tribunals

Arxiven una part de la trama de Martorell

L'Audiència creu que no hi va haver associació il·lícita per calumniar un coronel

La secció segona de l'Audiència de Barcelona ha acordat l'obertura del judici contra una trama de narcotraficants i d'agents de la Guàrdia Civil i de la Policía Nacional descoberta el 2005 per un robatori de 400 quilos de cocaïna al port de Barcelona, i que ha investigat el jutjat d'instrucció tres de Martorell.

En la resolució, però, el tribunal considera que no hi va haver associació il·lícita entre els caps dels delinqüents (Javier Segura, Antonio Bals, Daniel Ribelles), dels guàrdies civils (Antonio Sáenz i Roberto de Pradena), dos advocats i un periodista d'El Mundo per calumniar el coronel de la Guàrdia Civil Miguel Gómez Alarcón, que va dirigir la investigació policial de la trama. El 2008 es van publicar tres articles en què es deia que Gómez havia alertat un narcotraficant i confident policial (Manuel G. Carbajo) que seria assaltat.

L'Audiència raona que les converses dels processats per calumniar el coronel són “fanfarronades” “penalment irrellevants”, tot i que “acudissin a formes que no constitueixen el paradigma d'una defensa jurídica”. Per això, dicta l'arxivament del procés per als dos advocats, mentre que la resta es deslliuren de ser jutjats per associació il·lícita, calúmnies i obstrucció a la justícia, encara que sí que ho seran per d'altres delictes. La sala sí que considera que el periodista ha de ser jutjat per calúmnies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.