Societat

societat

Olot tindrà estudis universitaris tecnològics

Estaran lligats a la Universitat de Vic

L'alcalde, Josep Maria Corominas, serà avui el nou patró del centre

Olot tindrà estudis universitaris. No seran de belles arts ni lligats a la Universitat de Girona –ho ha intentat durant 12 anys sense èxit–, sinó relacionats amb les noves tecnologies i a través de la Universitat de Vic, de la qual, avui, Josep Maria Corominas en serà patró, per ser alcalde d'Olot. Ho ha anunciat ell en el marc d'una trobada amb el seu homòleg de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal. L'alcalde d'Olot ha explicat que estan estudiant que la FES o un organismes semblant aglutini i potenciï tota la formació no reglada i els estudis universitaris. Ha dit que ha estat molt fàcil entendre's amb la Universitat de Vic i que seria bo que la de Girona en prengui nota. “No va complir amb les expectatives generades a Olot”, ha remarcat. Vila d'Abadal ha recordat que el centre universitari vigatà és de gestió privada. “Això fa més fàcil que s'adapti a allò que se li demana”, ha dit. Segons ell, a més, les universitats estan obligades a entendre's entre elles, n'hi ha moltes i algunes potser no tenen sentit. Tots dos alcaldes han apostat per impulsar el clúster carni Innovac i el triangle sanitari Vic-Olot-Ripoll.

Variant d'Olot

Josep Maria Corominas ha defensat també que la variant d'Olot es faci amb el doble carril previst i no pas amb un de sol per sentit, tal com va proposar, perquè la crisi no afecti l'obra, el secretari del Territori, Damià Calvet, en el marc d'una conferència organitzada pel cercle Euram.

L'alcalde, a més, ha dit que treballaran perquè el 2013 les màquines estiguin sobre el terreny i que no tindria sentit fer la variant sense la de les Preses. “No volem entrar en una dinàmica d'una variant amb punts negres, i que faci més difícil i car el desdoblament futur”, ha indicat.

El país ha de ser responsable a l'hora de fer obres en espais que ha protegit com el Parc Natural de la Garrotxa”, ha conclòs La variant preveu un túnel per minimitzar l'impacte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.