Societat

La fiscalia antidroga examina la proposta de plantar cànnabis per a l'autoconsum a Rasquera

El fiscal general de l'Estat assegura que s'examina la proposta des de “tots els punts de vista”

L'Ajuntament assegura la plena viabilitat jurídica de cedir els terrenys a una associació d'autoconsum

La Generalitat s'oposa a la iniciativa municipal

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha indicat que la fiscalia antidroga examina la proposta de l'Ajuntament de Rasquera (Tarragona) d'instal·lar, a una finca de set hectàrees del seu municipi, una plantació de marihuana per a l'autoconsum.

L'objectiu de l'Ajuntament és cedir uns terrenys municipals a l'Associació Barcelonina Cannàbica d'Autoconsum (ABCDA), amb 5.000 socis, per a plantar-ne. Segons el consistori, el projecte implicaria la creació de 40 llocs de treball i ingressos superiors al milió d'euros en dos anys.

El govern municipal assegura que disposa d'un estudi que garanteix la plena viabilitat jurídica de la plantació per a l'autoconsum, després que el passat dimecres el ple del municipi aprovés tirar endavant el projecte. Per contra, la Generalitat de Catalunya no veu amb bons ulls la proposta. El conseller d'Interior, Felip Puig, ja va avançar que si es materialitza els Mossos portaran el cas davant del jutge perquè decideixi si hi ha delicte.

Contràriament, en aquesta matèria, el govern basc ha expressat la seva voluntat de regular l'ús de marihuana a les associacions de consumidors d'aquesta substància per evitar, segons ha explicat, que l'autoconsum i l'autocultiu derivi n cap al tràfic il·lícit. Amb tot, la conselleria de Sanitat basca afirma que en cap moment s'ha plantejat “la legalització o la permissivitat” respecte al consum de marihuana. En tot cas, el fiscal general de l'Estat ha assegurat que la fiscalia antidroga examina la qüestió de la plantació al municipi tarragoní “des de tots els punts de vista”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.