Societat

Setmana Santa

Pluja de processons

El mal temps dóna una treva a bona part de les principals processons de la Setmana Santa

Per segon any consecutiu, la processó laica de l'Hospitalet, de la confraria 15+1, s'ha de suspendre a causa de les precipitacions

Pendents del cel. Els responsables de les confraries catalanes van haver d'estar pendents de les pluges –s'havien anunciat xàfecs aïllats al territori– fins al darrer moment. La sort va acompanyar bona part de les principals processons catalanes. Altres, com la de l'Hospitalet de Llobregat van haver de ser suspeses.

Els milers de persones que omplien els carrers de Verges, dijous a la nit i divendres a la matinada, per veure la processó, van poder gaudir de la Dansa de la Mort, escenificada per cinc actors vestits d'esquelets. Tot i que aquest any Lluís Llach s'ha mantingut en un segon pla, la processó va acabar de consolidar els canvis introduïts pel cantautor en les darreres tres edicions. El temps també va respectar els centenars de persones que es van acostar ahir al matí per seguir el viacrucis de Lleida des de l'església de Sant Martí fins a la Seu Vella.

La creu es va viure a l'Hospitalet. Les 10.000 persones que esperaven la sortida de les imatges del Nostre Pare Jesús el Natzarè i de la Mare de Déu dels Dolors, de la confraria laica 15+1, van viure, per segon any consecutiu, com se suspenia la processó a causa de les precipitacions. Tot i que el seguici va sortir de la seu de l'entitat, els organitzadors van haver de retrocedir poc després per “protegir el patrimoni que porten els passos”, segons el president, Miguel Herrero.

A la tarda, la processó de Barcelona va començar des de l'església de Sant Agustí, a Ciutat Vella, entre milers de devots i molts turistes sorpresos pel ritus religiós. Les dotze confraries i els més de vint passos de la processó del Sant Enterrament de Tarragona, declarada festa patrimonial d'interès nacional, van iniciar al vespre el recorregut de dos quilòmetres des de la plaça del Rei, a la part alta de la ciutat.

Devoció
Milers de persones segueixen les diferents processons a tot Catalunya. A Barcelona, els devots es van barrejar amb els turistes


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.