Societat

Magdalena Bosch

L'entrevista

“Les actituds positives ens fan més atractius”

Què és la bellesa?

La bellesa té a veure amb una harmonia que es pot presentar en formes serioses però també senzilles. La veiem al carrer, en la gent... i aquesta trobada ens fa sentir bé.

Està lligada a la moda?

Moltes vegades, no. La idea de bellesa no ha canviat tant amb els anys, però sí que ho han fet els gustos, els cànons. És clar que hi ha coses que es posen de moda, ens afavoreixen i ens hi sentim bé.

Què l'ha empès a fer-ne un llibre?

Creia que era un tema frívol fins que em vaig adonar que la bellesa no és útil però ens dóna goig i això és genuïnament humà. Només els humans podem fer coses inútils.

Els moviments artístics del segle XX s'han separat de la bellesa?

Sí, és una decisió voluntària. Els moviments artístics ja no volen la bellesa, sinó protestar, fer un dol perquè els pesen les desgràcies.

Vostè diu que la bellesa va unida a la reconciliació.

La bellesa ajuda a reconciliar àmbits diferents com la raó i els sentiments o la nostra part més intel·lectual amb la més afectiva.

Com?

Doncs ajuda a unir dues facetes que potser poden estan contraposades perquè la bellesa està present en totes dues i els ofereix un nexe d'unió.

¿Seré més feliç si visc en un lloc molt bonic?

Sí. Quan gaudim de coses boniques ens sentim més a gust. Un entorn bell ens fan sentir millor i ens ajuda a ser més feliços.

Els guapos ho tenen més fàcil?

A tothom ens agraden les cares maques i aquest pot ser un avantatge a curt termini. Ara bé, després, sempre preval la segona impressió. Hi ha un tipus de bellesa que, a la llarga, té més fondària i que és a les nostres mans. No tothom pot ser guapíssim, però tothom pot ser una persona maca.

¿Quan la bellesa és només exterior es nota?

Sí! És necessita una miqueta de tracte per saber si algú és atent, respectuós, generós, educat... Però si una persona no és autèntica, ho acabarem sabent.

Què es pot fer per ser més guapo?

Els fisonomistes diuen que, a partir dels 40, cadascú és responsable de la cara que té perquè la modelem amb la forma d'actuar i de gesticular. De tota manera, com que la bellesa interior ve de les actituds, cal tenir-ne de positives. Ser positiu ens fa més atractius.

Hi ha lletjos que són guapos.

I tant! A mi em va xocar un professor de Boston que deien que era guapíssim. Quan el vaig conèixer... Era estràbic! Però havia fet del defecte un motiu d'atractiu.

La publicitat esprem la bellesa?

De vegades la banalitza perquè explota excessivament el que és sensual i això ja no és bellesa. L'atractiu ve no tant perquè és bonic, sinó perquè és sensual o eròtic.

Ens enlluerna la bellesa? Va lligada a la moda? Per què hi ha lletjos que són guapos? La filòsofa Magdalena Bosch (1969), professora de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), ens ho aclareix a l'entretingut assaig ‘El poder de la belleza'


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES

Conveni pioner en matèria de transició ecosocial urbana

girona
Itàlia

Venècia comença a cobrar entrada als visitants diaris

Barcelona

Els àvis i les àvies porten el seu passat al Bosc de la Pabordia

girona
enogastronomia

La sommelier Anna Casabona queda tercera al campionat estatal

Sant Sadurní d’Anoia
societat

El Maresme actualitza el protocol de violències masclistes

premià de mar
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida