Societat

societat

Conducció segura des de casa fins al Tura d'Olot

El Consell del Pla de l'Estany posa en servei, dissabte, un bus per transportar joves de la comarca a la festa olotina

El Ripollès també té bus festiu

Tornar de matinada a casa els joves que assisteixen a les festes majors sans i estalvis és el principal objectiu del Bus Nit del Consell Comarcal del Pla de l'Estany, que aquest cap de setmana, amplia el servei fins a Olot, amb motiu de la celebració de les Festes del Tura. Es tracta, segons els promotors, de garantir la seguretat en els desplaçaments, fer més còmodes les sortides nocturnes i conscienciar els usuaris sobre la conducció de vehicles quan es va de festa i es consumeix alcohol. El Consell del Pla de l'Estany havia posat en marxa aquest servei al maig amb les festes de Porqueres i continuarà, a l'octubre, amb la de Banyoles. Pel Tura oferirà dos serveis, dissabte: el primer sortirà a dos quarts de deu del vespre de Palol de Revardit i, el segon, a dos quarts de dotze. Farà parada a Cornellà, Borgonyà, Mata, Porqueres, Camós, Banyoles –al centre i a la vila olímpica–, Fontcoberta-Melianta i Serinyà. Els serveis de tornada seran a les 4 de la matinada i a les 6 del matí.

LA XIFRA

7
euros
costa el bitllet d'anada i tornada del Bus de Nit i cal fer la inscripció en algun dels diferents espais joves.

Al Ripollès, amb carnet

El Consell Comarcal del Ripollès també té activat un servei de transport públic a la majoria de festes de la comarca, que s'inicia al maig amb la de Sant Eudald de Ripoll. En aquest cas el servei és gratuït, però per utilitzar-lo cal tenir un carnet que concedeix el servei de Joventut del Consell. Hi tenen accés els joves a partir de 16 anys, als quals es dóna per escrit la normativa que regula aquest servei per evitar els problemes d'ordre que es van produir en algun moment i al principi que es posés en marxa. A diferència del Bus de Nit del Pla de l'Estany, el del Ripollès no fa desplaçaments a fora de la comarca. A la comarca de la Garrotxa, en canvi, no hi ha aquest servei de bus nocturn, ni quan hi ha les Festes del Tura, que aquest any se celebren entre divendres i dimarts vinent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.