EL PLA DE SANTA MARIA (Alt Camp)

Festa major

Els Diables, d'aniversari rodó

La cercavila dels grallers, gegants i capgrossos, acompanyats pels timbalers de la colla de diables, suposarà el primer pas d'una festa major que encetarà oficialment el pregó d'Hortènsia Grau. Tot plegat tindrà lloc avui a la tarda, en una jornada que s'allargarà amb concert i ball de la Tribu de Santi Arisa, discomòbil i esmorzar popular. De dissabte en destaquen les sardanes i el concert i ball de nit que oferirà l'orquestra Volcán. Diumenge tindran lloc els jocs aquàtics i el sopar a la fresca, a més del ball i la nit jove. I pel dilluns, el programa reserva un espectacle infantil, l'actuació de la Pixi Dixi Band i el ball parlat i correfoc dels Diables del Pla.

Cinc anys

En el correfoc hi participaran les colles de diables de Valls i d'Alcover, convidades a celebrar el cinquè aniversari dels Diables del Pla. «Hi havia hagut algun intent de crear una colla al poble que no va reeixir», explica Josep Torrents, que afegeix: «Ens agradava el món del foc, volíem crear una entitat de folklore català i vam apostar per reconstruir la colla. Ens vam fixar en entitats centenàries com els Diables de la Riera de Gaià, i per això el nostre model és el del ball parlat, amb versots inclosos».

Del 14 al 17 d'agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.