Societat

La discoteca de Barcelona que va celebrar un concurs de fel·lacions es compromet a no repetir-lo

La patronal catalana de locals d'oci nocturn retira la denúncia que va presentar contra els organitzadors davant el seu penediment

Els responsables del local se'n “desvinculen” i “condemnen” aquesta pràctica

La discoteca de Barcelona que el passat 8 de juny va celebrar un concurs de fel·lacions, ha demanat disculpes davant la patronal de l'oci nocturn catalana i s'ha compromès a no tornar a repetir una convocatòria semblant. Els organitzadors de l'acte han al·legant que desconeixien que era una pràctica prohibida.

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) va denunciar el divendres passat la discotecaCity Hall per haver suposadament organitzat un concurs de fel·lacions, una pràctica coneguda també com mamàding en el marc de la festa The Black Room. Segons la publicitat del local, el 1er concurso de mam*das (sic) oferia com a premis 500 euros en metàl·lic, dos vols a Eivissa per a dues persones, un lot de DVD de cinema pornogràfic i un consolador.

La Fecasarm ha decidit avui retirar la denúncia després que els responsables del local es posessin en contacte amb el secretari general i cap dels serveis jurídics de l'entitat per explicar que havien organitzat l'esdeveniment “de bona fe i sense saber que la normativa ho prohibia”.

A més, segons afirma la Fecasarm en un comunicat, els organitzadors es comprometen a no tornar a realitzar aquest tipus d'activitats, es les quals “es desvinculen i condemnen”.

La patronal de l'oci nocturn va decidir traslladar els fets davant la Subdirecció General d'Espectacles de la conselleria d'Interior i els Mossos per evitar que aquest tipus d'esdeveniments sexistes i denigrants, que no s'ajusten a les llicències dels locals, no s'estenguessin en altres establiments d'oci nocturn.

El fenomen del mamàding s'ha estès en les últimes setmanes pels locals d'oci nocturn de diferents ciutats turístiques de l'Estat, com els més recents casos de Magaluf (Mallorca). En alguns d'aquests concursos s'ofereixen consumicions a canvi de fel·lacions o, com en el cas del local de Barcelona, fins i tot premis en metàl·lic o viatges.

En declaracions a Efe, el secretari general de Fecasarm, Joaquim Boadas, ha explicat que han decidit retirar la denuncia davant el penediment del local i el seu compromís de no tornar a convocar concursos semblants.

La patronal dels locals nocturns avança que continuarà treballant conjuntament amb l'associació espanyola d'oci nocturn, Spain Nightlife, de la qual forma part, per evitar que aquest tipus d'activitats es repeteixin, i seran denunciades en cas de detectar-les.

En aquest sentit, Boadas ha indicat que Spain Nightlife s'adherirà a la denuncia que l'Institut Balear de la Dona ha presentat pels casos de Magaluf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia