territori

Montserrat Domingo, una anacoreta del segle XXI

Sant Joan del Codolar és l'únic indret del Montsant encara habitat per una ermitana

El 1977, Montserrat Domingo va arribar a Sant Joan del Codolar per instal·lar-se a viure fruit d'una intuïció. "Sempre que marxàvem d'un lloc que havíem visitat em feien la mateixa pregunta: què t'ha semblat? I a cada lloc deia: per començar a viure sí, però per quedar-m'hi no. Però en marxar de Sant Joan, en fer-me la pregunta de sempre vaig contestar: em sembla que aquest és el meu lloc”. Una decisió que l'ha portat a viure des de fa 37 anys sota la protecció del majestuós Montsant.

La Montserrat vesteix uns texans i unes botes i tot i ser el mes de juliol, la climatologia l'ha portat a haver-se de posar un forro polar “perquè fa airet”. El sol clareja entre els petits núvols que trenquen l'harmonia d'un cel blau d'estiu. Està concentrada acabant de retallar uns punts de llibre que ha decorat amb mostres de la flora que troba al Montsant. Alegre, activa i entusiasta sempre està oberta  a rebre visites. Són moltes les persones que han passat per Sant Joan del Codolar i hi acaben tornant. “El Montsant té quelcom que atrapa i Sant Joan, al trobar-se a mitjana alçada de la muntanya té una vista completa de tota la vall. És un racó que impressiona i atrau”.

La notícia completa a Reus Digital


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia