Vallès Oriental

Un llibre recull els 20 anys de trajectòria de Marta Carrasco

Montse Barderi és l’autora de l’obra sobre la coreògrafa i ballarina de Cardedeu

Els 20 anys de trajectòria artística de Marta Carrasco, ja sigui sobre o darrere l’escenari, queden recollits en el llibre Marta, mira’m, t’he de dir tantes coses..., escrit per l’escriptora i periodista Montse Barderi i editada per Ediciones Cumbres, especialitzada en arts escèniques.

El llibre obre la línia editorial en català d’Ediciones Cumbres i inclou fotografies inèdites del reconegut fotògraf David Ruano. La presentació es va fer fa uns dies al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

“En complir el desè aniversari vam commemorar-ho amb l’espectacle J’arrive..., i ara ho fem amb una novel·la plena de vida, amb nervi, passions, emocions i sensibilitat que aconsegueix transmetre una idea molt clara de la meva trajectòria, de la meva personalitat i dels continguts dels meus espectacles com no ho faria ni un catàleg ni un llibre acadèmic”, considera Carrasco. La coreògrafa i ballarina afirma que és un llibre totalment apartat del format habitual de les obres commemoratives. “Per això hi ha una trama, personatges, reflexions sobre l’art i la vida, elements de periodisme i el regal de la participació de grans noms de la cultura. Estic molt contenta i considero que és la millor manera de celebrar aquest 20è aniversari, perquè un llibre queda”.

Carrasco havia treballat en diverses companyies de dansa, però no va ser fins al 1995 que va emprendre la carrera en solitari com a creadora i intèrpret de l’espectacle de dansa Aiguardent.

L’autora, per la seva banda, ha confessat que tenia ganes de fer “una novel·la d’amor amb i per a ella”, després que Carrasco hagi estat objecte de diverses tesis doctorals. Barderi també ha volgut deixar clar que en cap cas és un llibre d’encàrrec: “Sorgeix d’una necessitat imperiosa i pròpia, i és un projecte del tot personal i arriscat. És el regal que volia fer-li a la Marta Carrasco per la consagració que suposa que estigui en aquesta biblioteca selecta i perquè 20 anys es mereixen una gran festa, en aquesta ocasió en forma de llibre”.

L’autora agraeix la col·laboració de la doctora Anna Pujadas, professora de teoria de l’art que ha participat activament en la part teòrica del llibre i, evidentment, al reconegut fotògraf David Ruano, entre altres grans noms que participen en el llibre, com Joan-Anton Benach, Pep Bou, Feliu Formosa, Ramon Oller, Iago Pericot, Salvador Sunyer, Marcos Ordóñez, Ferran Mascarell i Francesc Massip.

El divendres 19 de juny a les 8 del vespre el llibre es presentarà a la llibreria Badallibres de Cardedeu, amb la presència del fotògraf.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia