Societat

Les platges de Llevant i Ponent de Salou s'uniran a través del club nàutic

El projecte forma part dels actes del 50è aniversari del'entitat, que duraran quatre anys

També preveuen fer una nova base de 1.300 metres quadrats

La nova junta del club nàutic de Salou ha anunciat els projectes que ha previst tirar endavant coincidint amb els actes de celebració del 50è aniversari de la seva fundació (1969-2019), que tindran lloc durant quatre anys. El Nàutic preveu tirar endavant, amb la col·laboració de l'Ajuntament, un projecte que integrarà el port amb la ciutat. L'actuació es faria a través del passeig de Llevant i el passeig Miramar, per entremig del port, ja que és l'únic pas que està obert als ciutadans.

Es tracta d'una zona molt estreta que no té prou capacitat per al gran flux de persones que passegen d'un passeig a l'altre. Al mateix temps, s'obrirà pas entre les platges de Ponent i Llevant, que transcorrerà a través d'una via o camí per davant de la piscina i abans d'arribar al mar.

A més de la integració del port, en una altra fase es projectarà la construcció d'una base olímpica de platja que es preveu que s'enllesteixi el 2016, amb vista a la celebració dels Jocs del Mediterrani del 2017. Segons el president del club nàutic, Jaume Vicheto,“la infraestructura integrarà diferents mòduls, vestuaris, lavabos, dutes, sala d'informació i sala d'estris”. En principi, la base estarà preparada per a les activitats de vela.

La nova base ocuparà una superfície de 1.300 metres quadrats i tindrà un cost d'uns 400.000 euros, que seran sufragats per fons europeus, amb la gestió de la Diputació de Tarragona. Un cop s'acabin els jocs, i en cas que el Nàutic continuï gestionant el port, caldrà fer unes obres per complir la normativa vigent dels ports a Catalunya. Els treballs comportaran resoldre uns problemes puntuals, com l'acumulació de sorra a la bocana, que impedeix que els vaixells grans entrin i surtin. Per fer-ho, s'haurà de fer un dragat, de la mateixa manera que s'hauran d'habilitar unes zones de pas i preservar-ne unes altres per raons de seguretat.

La junta del club nàutic de Salou que farà el seguiment dels projectes i que s'encarregarà d'organitzar els actes del 50è aniversari és la que va ser elegida al 3 de març passat i que ha quedat renovada en un 80%.

50 anys d'història

El nàutic ha anunciat que està preparant els actes del 50è aniversari de l'entitat, que es compliran el 8 de juliol del 2019. Els actes de celebració donaran el tret de sortida el dia 14 d'agost i tindran una durada de quatre anys. En aquesta data presentaran el comitè d'honor del club, que podria presidir el rei Felip VI, i es descobrirà una placa on figuraran tots els socis fundadors, a qui es farà una menció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.